MikaHyvärinenBlogi

Hullu, Hullumpi, Raamattu Osa 2

  • Hullu, Hullumpi, Raamattu Osa 2
  • Hullu, Hullumpi, Raamattu Osa 2

"Kun Jeesus varhain aamulla oli palaamassa kaupunkiin, hänen tuli nälkä. Hän näki tien vierellä viikunapuun ja meni tutkimaan sitä, mutta ei löytänyt siitä muuta kuin lehtiä. Silloin hän sanoi puulle: "Ikinä et enää tee hedelmää." Siinä samassa viikunapuu kuivettui."

(Matteus 21:18-19)

"Kun he seuraavana päivänä lähtivät Betaniasta, Jeesuksen tuli nälkä. Hän näki jonkin matkan päässä viikunapuun, joka oli lehdessä, ja meni katsomaan, löytyisikö siitä jotakin. Puun luo tultuaan hän ei kuitenkaan löytänyt muuta kuin lehtiä, sillä vielä ei ollut viikunoiden aika. Silloin Jeesus sanoi puulle: "Älköön kukaan enää ikinä syökö sinun hedelmääsi!" Hänen opetuslapsensa kuulivat tämän."

(Markus 11:12-14)

Jeesus puhuu puulle... ja kiroaa sen kun ei ollut viikunoita. En tiedä miksi hän olettaa niitä olevan kun eihän ollut niiden aikakaan. Silti rankaisee viatonta puuta. God works in mysterious ways... Selvästi on Jesse järkimiehiä, jolla kaikki kynät penaalissa!

Siis kuvitelkaa tämä kohtaus mielessänne. Hupia loppupäiväksi!

Jumalalla tuntuu olevan jotain viikunoita vastaan muutenkin kun hän vertaa tässä ihmisiä, joita hän kurittaa, pilaantuneisiin viikunoihin:

"Minä tuon heidän keskelleen miekan, nälän ja ruton! Minä viskaan heidät pois niin kuin pilaantuneet viikunat, joita ei syödä." (Jeremian kirja 29:17)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Muistaakseni viime vuonna sain ylläpidolta varoituksen kun osoitin raamatusta useita kohtia, joissa kaiken luoja tuhoaa kansoja ja yksittäisiä ihmisiä mitä ihmeellisempien ja vähäpätöisimpien syiden takia. Samoin osoitin raamatusta miten poikansa kulkee maan päällä ja vetää raivareita ja tuhoaa milloin mitäkin, ja puhuu samaan aikaan suvaitsevaisuudesta.

Kannattaa siis varoa, täällä liikkuu hihhuleita, jotka viettävät päivänsä sormi kantelunapilla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Olisiko selitys, että koko aihe kuulunee tuonne Vapaavuoron kulttuuriosioon.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Varoitus tuli muistaakseni siitä että olisin ehkä mahdollisesti loukannut jonkun hihhulin tunteita tms. En usko että varoittivat väärästä palstasta.

Tuo " muistaakseni" tulee siitä että en juuri lue tuntemattomien ja mahdollisten kolaa lipittävien finninaamojen juttuja kuin vauhdilla.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #5

Niin, kun raamatussa kerran hyvin selvästi kerrotaan kansanmurhasta niin ei siitä kenelläkään uskovaisella ole mitään sanomista. On tosiasia, että raamatussa asia lukee ja kyseessähän on uskovaisten käsikirja.

Muslimitkin kimpoilevat siitä, että Muhammedin vaimo oli ilmeisesti 6-7 vuotias: https://en.wikipedia.org/wiki/Aisha

Mitäs tälle nyt muuta voi kuin todeta, että ei missään nimessä kannata kirjaimellsesti ottaa elämänohjeina jotain ikivanhoja kirjoja.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

--Jos jumala on olemassa, on hän hullu sadisti.

Kersantti Steiner taistelun tiimellyksessä Rautaristissä.

Käyttäjän ialybr kuva
Juhani Heiska

Hullu, hullumpi tässä blogikirjoituksen otsikossa voi aivan hyvin korjata termeillä vaikeasti, vielä vaiekammin ymmärrettävä. Sitä vaan, että onhan yleinen harha tuo, että "jos minä en ymmärrä, niin väärin se on".

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Sitä vaan, että onhan yleinen harha tuo, että "jos minä en ymmärrä, niin väärin se on".
.................

Minä ymmärtäisin, että Jumalan pojalla on pahemman laatuinen viikunafobia.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kyllä sinä nyt sitten aivan väärin ymmärsit. Hänhän olisi halunnut viikunoita, mutta turhautui, kun niitä ei ollut.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala
Käyttäjän ialybr kuva
Juhani Heiska

Niinpä. Kyllä tässä muutamilla kirjoittajilla on aikamoinen todistustaakka. Tässä vain heitellään sanoja nykysuomen sanakirjasta ja huudellaan, että minullapa on totuus hallussa. Tämmöstä tää elämä.

Toimituksen poiminnat