MikaHyvärinenBlogi

Islam, yhtä hölynpölyä kuin mistä plagioi.

  • Islam, yhtä hölynpölyä kuin mistä plagioi.
  • Islam, yhtä hölynpölyä kuin mistä plagioi.
  • Islam, yhtä hölynpölyä kuin mistä plagioi.
  • Islam, yhtä hölynpölyä kuin mistä plagioi.
  • Islam, yhtä hölynpölyä kuin mistä plagioi.

On tullut kirjoiteltua enempi kristinuskosta, joten nyt Islamia.

Hollannissa oli tarkoitus järjestää pilapiirroskilpailu Muhammedista. Tuli kuitenkin pupu pöksyyn kun taas nousi uskonnollinen väkivallalla uhkailu.

Sama ilmiö, joka tapahtui jokin aika sitten tanskalaisten pilapiirrosten kanssa. Sen nousseen uhkailun ja väkivallalla pelottelun edessä luovuttiin yhdestä tärkeimmästä arvostamme eli sananvapaudesta. Oltiin täysin löysät housuissa. Jokaisen itseään kunniottavan lehden olisi pitänyt silloin julkaista ne sarjakuvat ja näyttää mistä oli edes kysymys.

Eikä tämä uhkailu ole mikään ääriliikkeiden asia ainostaan vaan kyllä se on olemassa ihan tavallisten kaduntallaajien keskuudessa. Nämä ihmiset eivät myöskään mitenkään väärintulkitse Koraanin tai muita Islamin tekstejä vaan he uskovat niihin ja näin ollen kuvittelevat omaavansa jumalallisen oikeuden siihen uhkailuun. Onhan heillä jumala puolellaan.

Aivan kuten Timo Soinilla ja Päivi Räsäsellä ja Laura Huhtasaarella on omat jumalansa puolellaan.

Ja näin ollen hehän eivät voi olla väärässä.

Eikä väkivallalla uhkailu ole vierasta kristinuskollekaan. Se ei vaan tee sitä enää yhtä läpinäkyvästi. Ei tarvitse mennä kovin kauaa historiassa taaksepäin kun minut olisi poltettu elävältä. Jossain Islamilaisissa maissa tämä voisi tapahtua edelleen. Onhan toki kristinuskossa edelleen se uhkaus olemassa sen keskeisissä opetuksissa. Rangaistus odottaa, jos et osta tarjousta.

Miten heikko ja epävarma pitää uskontosi olla, jos se ei kestä siitä tehtäviä sarjakuvia?

Ja, jos sarjakuva pilapiirros uskonnostasi tai profeetasta tai mistä lie, loukkaa sinua, olet aikuinen, kestä se.

-----------------------------------------------

Islam. Luin Koraanin. Ensimmäinen huomio oli, että miten voikaan jokin teos olla tylsä. Vaikka Raamattu on ihan yhtä hölmö, niin mielestäni parempi kirjallisilla arvoilla. Molemmila teoksilla on tietysti kirjallisuus historialliset arvonsa, mutta kyllä se siihen jää.

Jokainen pystyy kirjoitamaan paremman. Moraalisesti ainakin.

Toinen huomio on, että on täynnä uhkailua, lähes käytännössä joka sivulla esim. uskonnottomia ja jumalattomia kohtaan.

Vaikuttaa lainaavan suoraan Raamatusta, juutalaisten ja kristinuskon kirjoituksista. Laatien niiden pohjalle oman kuin sanoen, että mekin halutaan oma! Laura Huhtasaari olisi varmasti tyytyväinen siihen miten hienosti on plagioitu.

Islam on ihan yhtä epämääräistä hölynpölyä kuin ne, mistä se lainaa ja ne ovat jo ihan tarpeeksi epämääräisiä ja hölmöjä.

-----------------------------------------------

Lukutaidoton Muhammed saa jossain luolassa ilmoituksen "lue", kolme kertaa. Tämä on sitten muka jumalan lopullinen ja muuttumaton viesti. Viesti, jota hän ei anna edes itse henkilökohtaisesti vaan välittäjän välityksellä, enkeli Gabriel (eikö se tee Gabrielista sen profeetan, koska hän on ensimmäinen, joka jumalan viestin on saanut? Tiedämme myös miten suulliset viestit voivat muuttua kun ne siirtyvät henkilöltä toiselle, joten ei kovin luotettavasti ala).

Älkää ny höpsikö. Oikeasti?!

Tähänkö pitäisi uskoa ja, jos en usko, rangaistaan?

-----------------------------------------------

"Miehet olkoot naisten esimiehiä, koska Jumala on asettanut heidät näihin nähden korkeampaan asemaan, ja myöskin niiden suoritusten tähden, joita miesten on omaisuudestaan naisten hyväksi tehtävä. Hyveelliset naiset ovat alistuvaisia ja vaalivat huolellisesti, kätkössä, kaikkea sitä, minkä Jumala on kätköön tarkoittanut. Mitä niihin tulee, joiden puolelta kohtaatte uppiniskaisuutta, niin varoittakaa heitä, erottakaa heidät vuoteestanne ja kurittakaa heitä, mutta jos he silloin tottelevat teitä, niin älkää etsikö riitaa heidän kanssaan. Katso, Jumala on ylevä ja suuri."

------------------

"Jos pelkäätte, ett'ette voi menetellä oikeudenmukaisesti orpoja kohtaan, naikaa silloin ne naispuoliset (orpojen joukosta), joista pidätte, kaksi, kolme tai neljä, mutta jos pelkäätte, ett' ette voisi olla tasapuolisia noin useata kohtaan, niin naikaa vain yksi ainoa heistä tai niistä orjattarista, joita omistatte. Tämä on mukavin tapa välttää vääryyttä."...

Koraani, tuo moraalin majakka. Naikaa alaikäiset orvot ja ei tarvitse tyytyä yhteen! Mistä tiedän olevan alaikäisiä? Teksti jatkuu esim. näin: "Ja seuratkaa orpojen (henkistä) kehitystä, kunnes he saavuttavat naimaiän..."

------------------

Muutamia esimerkkejä, joita otin ylös ja tällaista se on läpi Koraanin (koskevat esim. minua):

"Ne, jotka hylkivät Meidän ilmoitustamme, poltamme Me totisesti Tulessa. Niin usein kuin heidän ihonsa kärventyy, annamme sen sijalle uuden, jotta he maistaisivat tuskaa, Jumala on totisesti mahtava ja viisas."

”Ne, jotka eivät usko ja kieltävät ilmoituksemme, ovat helvetin tulen asukkaita, ja he pysyvät siellä ikuisesti. .

”Uskottomia odottaa tuskallinen rangaistus.

”Niiden päällä, jotka ovat syyllistyneet epäuskoon ja kuolleet uskottomina, on varmasti Allahin, enkeleiden ja kaikkien ihmisten kirous.”

Pelätkää tulta, joka on valmistettu uskottomia varten.”

”Näin on käynyt toteen Herrasi sana uskottomia vastaan. He kuuluvat Helvettiin.”

"Totisesti ne, jotka eivät usko, sekä Kirjoituksen saaneet että pakanat, joutuvat helvetin tuleen ja jäävät sinne ikuisiksi ajoiksi. Nämä ovat ihmisistä kurjimpia."

jne. jne. jne.

Hadith teksteistä: ”Kuka tahansa luopuu islamilaisesta uskonnostaan, hänet tappakaa.(Sahih Al-Bukhar Vol. 9:57).

Voiko sitä selvemmin sanoa?

Ajatus, että sinun olisi pelättävä jotain ja palvottava sitä ja kiitettävä sitä samalla kun sinun on rakastettava sitä ja ostettava tarjous rangaistuksen uhalla, on sanallla sanoen, kammottava.

"Ne, jotka uskovat ja tekevät hyviä töitä, ovat totisesti parhaita olentoja.

Heidän palkkansa heidän Herransa luona ovat ikiautuuden puutarhat, joita virrat vilvoittavat ja joissa he saavat asua ikuisesti. Heillä on Jumalan mielisuosio, ja heidän onnensa on Jumalassa. Tämä on jokaista varten, joka pelkää Herraansa."

Pelätkää Allahia ja tietäkään, että Allah näkee kaiken, mitä teette.”.

Mikä karmiva ajatus, 24/7 vahtiminen, jopa intiimeimmilläkin hetkillä.

Raamattu ei ole sen parempi: Teidän tulee pelätä Herraa, Jumalaanne, palvella häntä ja vannoa yksin hänen nimeensä.”

Tai otetaan Uusi Testamentti, niin ei pääse sanomaan, "no, se nyt on Vanha Testamentti":

”Sillä, joka uskoo Poikaan, on ikuinen elämä, mutta joka ei tottele Poikaa, se ei pääse näkemään elämää, vaan Jumalan viha pysyy hänen yllään.” (Raamattu/UT).

”Vedellä ja sanalla sen ajan maailma myös hävitettiin vedenpaisumuksessa. Ja sen saman sanan varassa ovat nykyiset taivaat ja nykyinen maa tulen tuhoa odottamassa. Niitä säilytetään sitä päivää varten, jona tuomio tulee ja jumalattomat tuhotaan. (Raamattu/UT).

”Ellette usko, että minä olen se joka olen, te kuolette synteihinne.” (Jeesus).

”Joka ei pysy minussa, on kuin irronnut oksa: se heitetään pois, ja se kuivuu. Kuivat oksat kerätään ja viskataan tuleen, ja ne palavat poroksi.” (Jeesus).

Miksi kukaan haluaisi tämän olevan totta?

Molemmissa on, niin Raamatussa kuin Koraanissa, rakkautta ja armoa yms., mutta ne koskevat vain niitä, jotka uskovat tai alkavat uskoa.

”Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.” - Jeesus.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Miksi kirjoitat islamin isolla alkukirjaimella, ei se mikään erisnimi ole? Väkivallan pelostako?

Lyödäänkö vetoa, niin saat kommentteja, joissa kauhistellaan kristinuskoa verisenä uskontona? Näiltä kauhistelijoilta puuttuu historiallinen perspektiivi ja suhteellisuudentaju.

Kaikki uskonnot ovat järjestäytyneinä vaarallisia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

-Miten jokainen islam-vitsi alkaa?

Taakse ja sivuille vilkaisemalla.

—————

-Miksi kutsutaan muslimia, jolla on sekä vuohi että kameli?

Biseksuaaliksi.

—————-

Katsotaanpa, tuleeko banni modelta. Väkivallan pelosta?

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

#2 Tuleeko kääntyneestä muslimista hybridi kristitty?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Tuleeko kääntyneestä muslimista hybridi kristitty?"

Sellaisesta tulee pahimmillaan pian kuollut ex-muslim.

Mikalle pisteet siitä että uskaltaa kritisoida kristinuskon lisäksi myös islamia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #4
Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #4

Lisäyksenä tässä on wikipedia listaa kääntyneistä muslimeista:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_converts_to_...

Varoittavat sanat siinä ensin eli:
****
"For safety reasons most converts will not have their names listed here, the Islamic faith forbids apostasy, and the punishment for apostates is a death sentence in some countries."
****

Sellainen "rauhanuskonto" kyseessä. Maxille vastaus siinä samassa...... koska osa muslimeista on pirun herkkiä "pahastumaan" kritisoinnista. Sen lisäksi joidenkin höpsöjen ajatus että islamin arvostelu yleensäkin on merkki rasismista, vaikka kristinuskoa kyllä voi arvostella kuinka paljon tahansa (kuten itsekin teen.. oma arvosteluni on ollut kyllä reilusti kristinusko-painotteista eli pitänee lisätä arvostelua tasapuolisuuden takia islamiinkin).

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eräs aiempi kolleegani oli bisnesreissulla New Yorkissa ja illallista syödessään isäntiensä kanssa hän kertoi juutalaisvitsin kysyen "kuinka saa seitsemän juutalaista mahtumaan volkkariin? Vastaus oli tietenkin "heidät laitetaan tuhkakuppiin".

Isännät oli hiljaa eivätkä kommentoineet vitsiä mitenkään. Sitten kolleegani oli pannut merklle, että he olivat hyvinkin juutalaisen näköisiä. Kaupat jäivät tulematta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Joopajoo. Juutalaisvainot ja krematoriot olivat todellisuutta. Ei ole olemassa mitään muslimeihin kohdistuvaa vainoa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #9

Ei ehkä aivan samoissa mitoissa ja systemaattisuudessa, mutta kyllä esimerkiksi Myanmarin viimeaikaisissa tapahtumisessa voidaan sellaisesta puhua. Samaten Kosovossa ja Bosniassa 90-luvulla. Kiinan uiguritkin ovat saaneet osakseen vainoa, vaikkakin siinä kohden voi sanoa, että kyse on enemmänkin samasta ilmiöstä kuin muidenkin vähemmistökansallisuuksien kohdalla.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #10

No niin, tulit sitten puhumaan muusta kuin itse aiheesta aloittamalla vanhalla juutalaisvitsillä.

Natsi-Saksa sai laajennussotansa avulla juutalaisten tuhoamisen kattamaan käytännöllisesti katsoen koko Euroopan. Juutalaisia on vainottu satojen vuosien ajan Venäjällä ja Euroopassa. Kosovossa kyse oli taistelevista osapuolista, Myanmar ja Xingjiang ovat täysin paikallisia ilmiöitä.

Vertaat omenoita ja appelsiineja. Et sentään vedonnut kristinuskon veriseen menneisyyteen.

Totta on myös se, että muslimit ovat uhriutumisessaan ja menestyneellä propagandalla onnistuneet antamaan itsestään valheelisen kuvan, jos nyt eivät vainottuna ”kansanryhmänä”, niin ainakin vainotun uskonnon edustajina. Islam näyttäytyy historiallisessa valossa äärimmäisen aggressiivisena ja ekspansiivisenauskontona. Sen yhteydessä voi hyvin puhua miekkalähetyksestä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #9

Muslimeihin kohdistuva vaino on todellisuutta niiden satojentuhansien kohdalla, jotka Taleban, Boko haram, Al-Qaida ja Isis ym. ääriliikkeet ovat murhanneet vääränlaisina muslimeina.

No epäilemättä joku kohta tulee ja sanoo, että ”niitä ei lasketa”.

Blogistille hatunnosto loogisesta uskonnottoman näkökulmasta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #19

Islamilainen terrorismi kohdistuu suurimmalta osin toisiin muslimeihin, ei sitä kai kukaan kiellä. Länsimaat eivät tuota harrasta.

Lisään nyt vielä, että lukijan olisi pitänyt ymmärtää kommenttini koskevan länsimaista kontekstia. Väitehän kuuluu, että muslimeita vainotaann Euroopassa kuin juutalaisia aikoinaan. Sehän tietenkin on täyttä roskaa. Aika harva vainoojiltaan tulee hakemaan turvapaikkaa.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Muhammed on pikemminkin reportteri kuin profeetta, eihän hän luonut mitään omasta päästään, vaan kaikki tieto – väittäisin, että kysymyksessä oli informaatio, ei tieto – tuli taivaasta.
On kyseenalaista, voidaanko islamia ylimalkaan pitää erillisenä uskontona.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Pitkään lööpeissä roikkuneet rohingyamuslimit teurasti yli sata hindua kun eivät suostuneet kääntymään muslimeiksi. Teurastettujen joukossa naisia ja lapsia, tämä ei kuitenkaan ylittänyt uutiskynnystä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos se ei ole ylittänyt uutiskynnystä, niin lienet ollut paikalla silminnäkijätodistajana?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Juu mun moka kun en erikseen huomannut mainita että nämä ylen lemmikit ei tällä kertaa ylittäneet uutiskynnystä täällä, "uhreina" kyllä kelpaavat aina. Mistähän mahtaa johtua, osaako Kuikka kertoa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ei Suomessa mutta muualla kylläkin:

https://www.bbc.com/news/world-asia-44206372

https://www.business-standard.com/article/internat...

****

Nämä muslimit osoittivat "laupeutta" joillekin mikäli kääntyisivät islamiin:

"Amnesty International said that eighth Hindu women and eight of their children were abducted and spared after ARSA militants forced the women to agree to “convert” to Islam. "

Uskonnon voima on mahtava..... Itsekin varmaan kääntyisin muslimiksi (tai about miksi vain) mikäli sillä voisi estää teloituksen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kuten huomaat, muslimien propaganda on mennyt niin hyvin perille, että linkittämiesi juttujen kaltaisiin suhtaudutaan epäillen.

Trevor Phillips, UK Equality and Human Rights Commissionin johtaja, joka lanseerasi termin ”islamofobia” on jo 2016 perunut totaalisesti aiemmat puheensa uudessa tutkimuksessaan. Tästäkin tutkimuksesta näytään Suomessa oltavan jokseenkin hiljaa, ja edelleen jopa yliopiston tutkijataholla käytetään tuota perusteetonta termiä.

”Britain desperately wants to think of its Muslims as versions of the Great British Bake Off winner Nadiya Hussain, or the cheeky-chappie athlete Mo Farah. But thanks to the most detailed and comprehensive survey of British Muslim opinion yet conducted, we now know that just isn’t how it is.”

https://blogs.spectator.co.uk/2016/04/trevor-phill...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jokainen uskonto on satua, ja se on sitten jokaisen oma asia mihin satuun uskoo.

Kristinuskon testamentit, islamin koraani, kaikki ovat täysin satukirjoja mielestäni, muta se nyt on vain minun mieleipde.

Minusta on älytöntä laittaa eri uskontoja johonkin pahuus, - tai hyvyysjärjestykseen, se osoittaa sen järjestykseenlaittajan kyvyttömyyttä ymmärtää ihmisiä.

Se asia mitä, en ymmärrä on se, että miksi pitää joidenkin ihmisten uskoa johonkin pilkata, saako siitä jonkunlaista mielihyvää, helpottaako se omaa pahaa oloa?

Uskokoon jokainen mihin haluaa, sillä näistä valtauskonnoista ei mikään ole toistaan pahempia tai vaarallisempia, se vaarallisuus lähtee ihmisen tietämättömyydestä ja näköalattomuudesta.

Jokainen voi lukea saman tekstin ja tehdä siitä omat johtopäätökset, jotka eroavat täysin toisistaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kysymyksessä ei minun osaltani ole henkilön uskon vaan uskonnon kritisointi, tässä tapauksessa vitsein.. Vanha kunnon tasapuolinen saksalainen sanonta ”jedem das seine” sopii tähänkin. Kaikkia uskontoja pitää voida kritisoida ja niistä kaikista pitää voida tehdä myös pilaa.

Tuskinpa Ritalaltakaan on jäänyt huomaamatta, että erityisesti islaminuskoiset reagoivat uskonsa kritiikkiin ja siihen kohdistuvaan pilkkaan voimakkaalla väkivallalla. Charlie Hebdon iskussa murhattiin 13 ihmistä. Usealle henkilölle on islamin kritiikistä ja jopa oletetusta kritiikistä jaeltu kuolemantuomioita. Esimerkiksi Ayaan Hirsi Ali ja Salman Rushdie elävät loppuelämänsä jatkuvassa poliisivartiossa. Lähempää esimerkkeinä toimivat Lars Hedegaard ja Lars Vilks. Molemmat on yritetty surmata, useamman kerran, ja kaikista neljästä on luvattu tapporaha.

Jos olet kykenemätön myöntämään sitä, että kristinuskon kritiikki ei johda tällaiseen lopputulokseen sen paremmin kuin juutalaisvitsitkään, olet kovin epärehellinen.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"Se asia mitä, en ymmärrä on se, että miksi pitää joidenkin ihmisten uskoa johonkin pilkata, saako siitä jonkunlaista mielihyvää, helpottaako se omaa pahaa oloa?"

Kumma että sinä kysyt tuollaista kun sitä pilkkaa pursuaa sun teksteistä ihan jatkuvasti.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"...islaminuskoiset reagoivat uskonsa kritiikkiin ja siihen kohdistuvaan pilkkaan voimakkaalla väkivallalla."

Jos väite, että jotkut muslimit ovat väkivaltaisia islamin puolustajia aiheuttaa joidenkin muslimien väkivaltaisen hyökkäyksen väitteen esittäjää kohtaan, niin tuleeko väite sillä kumotuksi?

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Kaikki muslimit ovat enemmän tai vähemmän uskomusjärjestelmänsä puolustajia. Voit sanoa kristitylle tai juutalaiselle, että uskontosi on syvältä, mutta et voi sanoa sitä muslimille. Islam on Abrahamin uskonnoista nuorin, joten muslimit ovat vielä hiekkalaatikolla ja reagoivat kuten lapset reagoivat.
Jos löytyisi tolkuissaan oleva älykäs ihminen, joka ei olisi koskaan kuullutkaan mistään uskonnosta; ja hänelle annettaisiin luettavaksi koraani [tai raamattu], mitä luulette hänen ajattelevan Jumalasta, tai mitä hän ajattelisi tämän kirjan kirjoittajasta.
Olen perehtynyt sekä koraaniin, että raamattuun, kummatkin tekeleet ovat täynnä vihaa ja ihmisten aliarviointia. Näillä tekeleillä ei saisi olla enää mitään tekemistä nykymaailmassa, muutoin kuin antikvariaatin hyllyillä.

Toimituksen poiminnat