MikaHyvärinenBlogi

Miksi Päivi Räsänen, Timo Soini & co. vierailevat makuuhuoneissamme?

  • Miksi Päivi Räsänen, Timo Soini & co. vierailevat makuuhuoneissamme?
  • Miksi Päivi Räsänen, Timo Soini & co. vierailevat makuuhuoneissamme?

Olen miettinyt miksi Päivi Räsäsillä ja Timo Soineilla ja Laura Huhtasaarilla on niin kova vimma yrittää kieltää muilta samat oikeudet, joita heillä on, yrittää kontrolloida muiden elämää ja kertoa miten saa ja miten ei saa elää ja kenen kanssa.

Miksi he tulevat myös ihmisten yksityisiin makuuhuoneisiin kertomaan kenen kanssa voit sen jakaa?

Miksi he eivät kykene pitämään uskontoaan itsellään ja yksityisenä asiana, jota he aina korostavat, jos joku sattuukin kritisoimaan sitä ja sanomaan vastaan.

Jne.

Luulen, että olen nyt löytänyt vastauksen.

Se löytyy tästä lainauksesta, joka on otettu erään väittelyn puheenvuorosta.

Christopher Hitchens:

I propose a pact with the faith, the faithful, I’ll take it again, quoting from the great Thomas Jefferson, I don’t mind if my neighbour believes in 15 gods or in none, he neither by that breaks my leg or picks my pocket. I would echo that, and say that as long as you don’t want your religion taught to my children in school, given a government subsidy, imposed on me by violence, any of these things, you are fine by me.
I would prefer not even to know what it is that you do in that church of yours, in fact, if you force it on my attention, I will consider it a breach of that pact. Have your own bloody Christmas, and so on. Do your slaughtering, if possible, in an abattoir. And don’t mutilate the genitals of your children! Because then I’m afraid it gets within the ambit of law.

All right, don’t you think that’s reasonably pluralistic and communitarian of me? I think it is. Why is it a vain hope on my part? Has this pact ever been honoured by the other side? Of course not. It’s a mystery to me, and I’ll share it with you.

If I believed that there was a saviour who had been appointed or sent, or a prophet, appointed or sent by a God who bore me in mind, and loved me, and wanted the best for me, if I believed that, and that I possessed the means of grace and the hope of glory, to phrase it like that, I think, I don’t know, I think I might be happy. They say it’s the way to happiness. Why doesn’t it make them happy?

Don’t you think it’s a perfectly decent question?

Because they won’t be happy until you believe it too, because that’s what their holy books tell them.
 

Now I’m sorry, it’s enough with saying in the name of religion; do these texts say that until every knee bows in the name of Jesus, there will be no happiness? Of course it is what they say. It isn’t just a private belief. It is rather, and I think always has been, and that’s why I’m here, actually a threat to the idea of a peaceable community, and very often, as now, and frequently, a very palpable one.

Tummentamani on se vastaus. He eivät tule olemaan tyytyväisiä ennen kuin muutkin uskovat mihin he ja elävät kuten he ja ovat kuin he. He pelastetut ja pelastusta tarjoavat.

Ennen kuin tämä tapahtuisi, he tulevat vastustamaan niitä, joiden elämä on jotenkin väärää suhteessa heihin (homoseksuaalit), he tulevat yrittämään rajoittaa muiden oikeuksia, he tulevat vastustamaan sitä, että joku heidän vastustamansa ryhmä (esim. homoseksuaalit) saisivat samat oikeudet kuin heillä on (esim. avioliitto), he tulevat yrittämään kontrolloida muiden elämää, jotka eivät ole kuin he, eivätkä kykene pitämään uskontoaan yksityisenä asiana jne. jne.

Ja heillä on TÄYSI uskonnonvapaus (HUOM.! etuoikeuksin) yksityisessä elämässään.

Päivi Räsäset ja Timo Soinit ja Laura Huhtasaaret tulevat vierailemaan jatkossakin myös sinun yksityisessä makuuhuoneessasikin kertomassa kenen kanssa sen saisit jakaa tai elämäsi.

Koska he eivät tule olemaan tyytyväisiä ennen kuin jaat sen sellaisen ihmisen kanssa, jonka kanssa he haluavat sinun jakavan sen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Soini, Räsänen ja Huhtasaari ovat korkeasti arvostettuja, kansan valitsemia kansanedustajia ja päättäjiä. Suoraselkäsiä arvojohtajia.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Niin on myös moni ateisti ja agnostikko, joita myös kuuluu eduskuntaan.

Käyttäjän HenrikVlimki kuva
Henrik Välimäki

Kuten tiedämme "kansa" on suoraselkäistä ja arvoissaan kehittynyttä ja arvostelukykyisempää kuin se, joka ei kuulu "kansaan".

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Miksi he eivät kykene pitämään uskontoaan itsellään ja yksityisenä asiana..."

- Kristinuskon pääperiaatteisiin kuuluu lähetystyö, johon itse Jeesus Nasaretilainen opetuslapsensa passitti. Opinkappale on luettavissa esimerkiksi evankeliumissa Matteuksen mukaan (Matt. 28:18-20):

"(18) Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: 'Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. (19) Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen (20) ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.'"

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

"...ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa."

Mitä homouteen tulee, Jeesus ei sanonut siitä mitään, minkä hän aivan varmaan olisi sanonut, jos se olisi synti ja jos hän olisi jumala. Tästä huolimatta lähetystyöntekijät ovat mm. Afrikassa syöttäneet oppia, joka on johtanut homojen rankaisemiseen kuolemalla. Tämä ei varmasti ollut Jeesuksen tahto.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Miksi he tulevat myös ihmisten yksityisiin makuuhuoneisiin kertomaan kenen kanssa voit sen jakaa?"

Ei liene kyse tuosta, vaan yhteiskunnan muidenkin, kuin tämän vähemmistön oikeuksista jotka muuttuvat milloin kenenkin vaatimuksista.

Luulen, ettei edellä mainitsemillasi ole mitään halua puuttua teidän makuuhuoneissa tapahtuvaan, vaan yleiseen yhteiskuntarakenteen muutoksiin ja siihen he vastaavat omasta näkökannastaan ihan samoilla oikeuksilla.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Tuo vain ei ole oikea kuvaus kristinuskon hengestä.
Se on kyllä hyvä kuvaus kristillisyydellä ( tai islamilla tms) ratsastavasta politiikasta ja autoritaarisuudesta.

Tuo kuvaus ei mitenkään eroa mistä tahansa ideologiasta tai opista, joka pyrkii pääsemään hegemonia- asemaan .

Kristinuskossa on kuitenkin kyse syvemmästä ulottuvuudesta.
Koska yksi sen keskeinen ja ratkaiseva piirre on armo, se ei edes periaatteessa voi pyrkiä tuon tapaiseen hegemoniaan.
Kun lähtökohta siis on epätäydellisyys , armon ja rakkauden tarve.

Siksi Unkarin, Puolan ja Venäjän tapaiset autoritaariset uskontoviritelmät kansallisina projekteina tuntuvatkin niin epäkristillisiltä.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Kristittyjä on niin moneen junaan. Tunnen itsekin paljon kristittyjä, joille lähimmäisenrakkaus on itsestäänselvyys. Nämä ihmiset eivät tuomitse eivätkä yritä syöttää väkisin omaa maailmankuvaa toisille. Näille ihmisille tärkeintä on armo.

Sitten on tämä joukko fanaatikkoja, joiden elämäntehtävä on vahtia toisten ihmisten tekemisiä ja tuomita kaikki, jotka eivät ole samaa mieltä, ja varsinkin alistu elämään näiden fundisten määräämällä tavalla.

Aina kun eteen tulee vieras kristitty, tunnen oloni vaivautuneeksi, koska milloinkaan ei voi etukäteen tietää, kumpaan sakkin on törmännyt.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Olen tullut siihen lopputulokseen, että kyseessä on katkeruus. Koska nämä ihmiset ovat itse kasvaneet tai oppineet uskonnolliseen näkökulmaan, jossa he eivät vapaasti saa elää kuten parhaaksi näkevät, vaaan jonkun vanhan sedän sanelemilla säännöillä, hei eivät halua muidenkaan voivan elää parempaa elämää. Eli siis ovat mustasukkaisia muiden vapaudelle.

Tai sitten ihan vai siksi, että ainoa sallittu "perversio" näissä lahkoissa on tirkistellä sinne muiden makuuhuoneisiin ja arvostella muiden tekemisiä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Hyvin tiukkaan ohjeistukseen takertumiseen voi olla monia syitä.
Joku juuri sanoi, että se on tyypillistä entisille alkoholisteille , jotka ovat raitistuneet " uskoon tulolla".
Sama varmaan joillain taparikollisilla tai muuten rajun muutoksen, esim konkurssin kokeneilla.

Ajatellaan, että tiukat säännöt ovat turvallisuustakuu.

Sitten ovat tosiaan ne elämäänsä niin pettyneet, että pakottautuvat uskomaan,
ettei millään, mitä he eivät ole itse saaneet, ole oikeastaan arvoa.

Ja että esim seksuaalisen onnen menettäminen on oikeasti ansio, josta pitää saada palkinto.
Sen sijaan että myöntäisi olevansa onneton ja toivoisi, ettei kukaan muu joudu kokemaan samaa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Minä en tahtoisi olla lesbo, mutta bi-seksuaalisuus olisi nastaa. Harmi, että olen synnynnäinen hetero. Voisikohan minusta eheyttää bin?

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Epäilenpä että ellet rehellisesti ole tuntenut bi tunteita jo tuohon ikään niin sitä ei millään eheytyksellä tai muillakaan poppakosteilla tai magialla ansaita

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #12

On tää epistä.Elämä olisi oikeasti antoisampaa bi-seksuaalina.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

En ole huomannut Huhtasaareen suuremmin tuputtavan uskonasioita.
Räsänenkin kyllä sietää ja suvaitsee muutkin kuin omat opit

Huhtasaaren uskonasioita tonkii media esille vaikka väkisten

Soini kyllä töttöröö laukoo fraaseja ja sanontojaan ja totuuksiaan ihan muiden edestä

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

Räsänenhän näistä on kaikkein kuuluisin muiden asioihin puuttumisesta. Hänhän laukoi mm. että Raamattu on lain yläpuolella. Poliittisessa toiminnassa se tarkoitta lakien sorvaamista Raamatun mukaan, tai oikeastaan sen mukaan mitä nämä ääriuskovaiset haluavat Raamatusta löytää ja painottaa.

Huhtasaari taas uskoo luomisteoriaan. Poliitikkona hän luonnollisesti pyrkii viemään tätä uskoaan sekä kouluopetukseen että soveltuvin osin lainsäädäntöön.

Kaikki nuo kolme ovat joko jarruttaneet tai äänestäneet yhdenvertaisuutta edistäviä lakeja vastaan. Nytkin translaki on jumissa Soinin vastustuksen takia. Ei siis ole kysymys heidän harmittomasta vakaumuksestaan, vaan agendasta, jota he aktiiviseti toteuttavat lainsäädäntötyössä.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Höpö höpö

Ei ne nyt noin mörköjä ole

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Christopher Hitchensin uskontokritiikkiä vastaan on melko vaikea väitellä onnistuneesti - lukuisat kuitenkin yrittivät.

Mitä nyt tulee suurimpiin uskontoihin, kristinuskoon ja islamiin, niin on ihan selvät syyt miksi monet niihin kuuluvista puuttuvat muiden asioihin. Mikäli uskoo omiin pyhiin kirjoituksiinsa, niin sellainen on velvoittavaa lähetysuskonnon edustajalle. Motivoivat syyt voivat olla joillekin uskoville ihan kivojakin... ihmisiä pitää opettaa etteivät olisi syntisiä, etteivät joutuisi helvettiin, jumalan kunniaksi ja sitä rataa.

Onneksi suuri osa etenkin kristinuskoisista on nykyään maallistuneita ja osa muslimeistakin. Hitchens kritisoi aiheellisesti eri uskontoja eikä piitannut siitä kuka loukkaantuisi tai haukkuisi häntä millä tavalla tahansa - samaa asennetta toivoisi muillekin eli sananvapauden ja järjen käyttöä.

Hitchens kristinuskosta:
https://www.youtube.com/watch?v=HA55jGyq2C8

..ja islamista:
https://www.youtube.com/watch?v=5sEcBzxoMB8

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Pitääkin lukea uudelleen Jumala ei ole suuri-kirja. Löytyy omasta hyllystäni. Siitä on jo aikaa kun luin sen, mutta muistan kyllä, että tanakkaa tekstiä siinä oli.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Mielenkiintoinen mies tämä Hitchens. Uskovaisten tulisi huolehtia vain omista synneistään!

Toimituksen poiminnat