MikaHyvärinenBlogi

Ruotsala ja Porijazz

Aion lainata itseäni kun kerrankin mahdollisuus:

http://mikahyvrinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256379-homokakku

"Voiko enää naurettavammaksi ja typerämmäksi mennä?

Kyllä voi.

Odottakaa ja katsokaa vain.

Mikään ei ole liian naurettavaa ja typerää, etteikö siihen uskonnon ollessa mukana yllettäisi".

 

Ja hups!, sitten tulee Aki Ruotsala ja lähes välittömästi kirjoitukseni jälkeen kertoo meille olevansa käsityksessä:

"homoja ei ole olemassa, on vain homoilua".

Ja uskovat loukkaantuivat heti kun Porijazz festivaali ei katsonutkaan hyvällä juuri valitun toimitusjohtajansa typeriä kommentteja.

Laura Huhtasaari parkuu fasismista ja vakaumuksen perusteella olisi erotettu ja Päivi Räsänen tukee Aki poloa jne.

Voi Laura kun et jälleen ymmärrä asioita.

Ei Ruotsalaa erotettu hänen uskonnonsa perusteella.

Ei häntä erotettu, koska hänellä ei olisi oikeutta sanoa, mitä sanoi.

Hänet erotettiin, koska Porijazz ei allekirjoita tuollaisia näkemyksiä eikä halua olla sellaisiin yhdistettynä.

Ruotsalalla on edelleen täysi oikeus uskoa ihan mihin (hölynpölyyn) tahansa. Hänellä on täysi oikeus sanoa ihan mitä tahansa (roskaa) hän haluaa.

Pitää ymmärtää, että mielipiteenvapaus ei tarkoita sitä, että ei ole mitään vastuuta sanomistaan. Ruotsalan tapauksessa suhteessa Porijazz festivaaliin, jonka vetäjäksi hänet oli valittu.

Porijazzilla on täysi oikeus irtisanoutua tällaisista tahallisen tietämättömistä ja typeristä ja monia varmasti loukkaavista kommenteista, jotka myös vahingoittavat festivaalin julksuuskuvaa.

Olisi ollut täysin kestämätön tilanne ja ei Ruotsalalla olisi ollut uskottavuutta olla tuollaisen festivaalin vetäjä kommenttiensa jälkeen.

Ja hän vertasi homoseksuaalien "eheyttämistä" huumeiden käyttäjiin. Jokainen voi sen todeta hänen vastauksestaan tomittajan kysymykseen, "Uskotko, että kristinuskon avulla homoseksuaali voi muuttua heteroseksuaaliksi?"

Hän on ollut aikaisemmin myös tukemassa "eheyttämis" kampanjaa. Ja, koska hän uskoo näihin, hänen on oltava käsityksessä, että homoseksuaalisuudessa on jotain vikaa, he ovat jollain tavalla rikki ja sairaita, koska siitä pitäisi voida "eheytyä". Kuin huumeiden käyttäjä huumeista.

Kukaan ei ole kieltänyt Ruotsalalta oikeutta puheisiinsa tai mielipiteenvapauteensa. Hän voi jatkaa niiden esittämistä ihan vapaasti.

Ja itsekin puolustaisin hänen vapauttaan ja oikeuttaan niihin milloin tahansa, mutta samalla minulla ja Porijazzilla on oikeus sanoa Ruotsalan olevan  tahallisen tietämätön massiivisessa mittakaavassa ja hänen olevan väärässä ja mielipiteensä typeriä ja monien ihmisten identiteettiä loukkaavia.

Huhtasaarien ja Räsäsien mielestä ilmeisesti nimenomaan uskonnon varjolla saa sanoa mitä tahansa ilman mitään vastuuta sanomisistaan esim. suhteessa työnantajaansa.

Mutta, jos joku irtisanoutuukin niistä, kuten Porijazz nyt johtajakseen valitsemansa Ruotsalan, niin silloin loukkaannutaan ja ollaan muka syrjittyjä.

Entäs, jos joku valittaisiin jonkun uskonnollisen organisaation johtoon ja sitten hän lausuisi lehdessä, että olen siinä käsityksessä, että ei ole oikeasti uskovia, on vain uskovaa teeskenteleviä.

Vaikka Huhtasaaren tai Räsäsen seurakunnan kirkon johtoon valittu.

Kuinkahan kauan tämä henkilö jatkaisi tämän uskonnollisen organisaation johdossa?

--------

Kerta toisensa jälkeen hämmästelen, miten kukaan aikuinen ajatteleva ihminen voi olla nykyään enää Ruotsalan mukaisissa käsityksissä.

Ja sitten muistan välittömästi, oman alussa olleen lainaukseni.

"Mikään ei ole liian naurettavaa ja typerää, etteikö siihen uskonnon ollessa mukana yllettäisi".

Koska se voi pysäyttää ihmisten ajattelun. Se pysäyttää asioista selvää ottamisen.

Aivan kuten Huhtasaaren kohdalla evoluutio kysymyksessä. Ei hän edes viitsi ottaa asiasta selvää. Sen voi todeta hänen  kommenteistaan. Aivan kuten Ruotsala ei ole viitsinyt ottaa asiasta selvää homoseksuaalisuuden kohdalla. He toistelevat kuin papukaijat heille syötettyjä älyttömyyksiä.

Mutta heillä on oikeus sanoa, mitä sanovat.

Eikä kukaan ole sitä Ruotsalankaan tapauksessa kiistänyt.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

"Entäs, jos joku valittaisiin jonkun uskonnollisen organisaation johtoon ja sitten hän lausuisi lehdessä, että olen siinä käsityksessä, että ei ole oikeasti uskovia, on vain uskovaa teeskenteleviä."

Tulisi sanoneeksi totuuden.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Entäs, jos joku valittaisiin jonkun uskonnollisen organisaation johtoon"

Onko Porijazz sukupuolivähemmistöjen juhla?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei ainakaan niitä poissulkeva.
Ruotsila sanoi ettei sp-vähemmistöön homot kuulu ketään. Eli sulki pois homot.
Työnantajalle hänen pitämisensä toimarina olisi ollut katastrofi mutta sehän ei Makkosta liikuttaisi. Koska hyvä Putin ja paha EU.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kyllä, myös heidän. Sen he osoittivat selvästi päätöksellään.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Kaikilla on oikeus uskoa siihen mihin uskoo, kaikilla on myöskin oikeus irtisanoa tai olla palkkaamatta henkilö jonka uskomuksista olisi firmalle kohtuutonta haittaa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Syrjintälaki näkee asian toisin:

Syrjinnän kielto
Ketään ei saa syrjiä iän, alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, poliittisen toiminnan, ammattiyhdistystoiminnan, perhesuhteiden, terveydentilan, vammaisuuden, seksuaalisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Syrjintä on kielletty riippumatta siitä, perustuuko se henkilöä itseään vai jotakuta toista koskevaan tosiseikkaan tai oletukseen.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Paitsi että kun toimitusjohtaja ei nauti yrityksen hallituksen luottamusta hän luovuttaa avaimet, firman luottokortin, firman läppärin ja työsuhdeauton avaimet ja poistuu. Ilman mitään syrjintädraamaa minkä hän on itse sitäpaitsi aiheuttanut puheillaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #9

Näin se menee. Toimitusjohtaja ei ole työntekijä, vaan toimielin. Erottamisen voi tehdä vaikka väärän värisen solmion perusteella. Itse asiassa halutessaan erottamisen voi tehdä ilman mitään perustetta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"Mikään ei ole liian naurettavaa ja typerää, etteikö siihen uskonnon ollessa mukana yllettäisi".

Homokakku-asiassa iskit kirveesi kiveen, tämä meni paremmin. Pori Jazzin hallituksen päätös oli selvästi yhtiön edun mukainen. Tätä ei vain näytetä ymmärrettävän, eikä sitä, että käsite "yhtiön etu" toisasiassa tietenkin rajoittaa toimitusjohtajan tai sellaiseksi aikovan sanomisia. Se rajoittaa monissa muissakin asioissa, myös vapaa-ajalla. Juovuksissa esiintyminen vapaa-aikana on ollut toimitusjohtajasopimuksen purkamissyynä liiankin usein.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tässä taas median tarkoitushakuisesti aiheutettu draama, vähän samanlainen kuin Helena Erosen hihamerkkicase jossa media jaksoi viikkokaupalla jauhaa tyhjää roskaa saadakseen maahanmuuttokriittiset hiljaiseksi. Hajoita ja hallitse on uuden maailmanjärjestyksen motto.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Itsepä osallistut jauhantaan tässä mediassa. Ja Huhtasaari ja Koivula ja niin edelleen.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Eihän tässä mitään draamaa olisi ollutkaan ellei Huhtasaari, Koivula ja heidän uskolliset joukkonsa olisivat kaivanneet kiiltävät haarniskat esiin ja lähteneet ristiretkelle palstoille. Asia on yksinkertainen niin kuin Max Jussilla jo tarpeeksi selvästi on asian ilmaissut useaan otteeseen. Live with it!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Eihän tässä mitään draamaa olisi ollutkaan ellei.."

Media olisi sitä tehnyt.

Toimituksen poiminnat