MikaHyvärinenBlogi

Timo Soini, kaltaisensa ja abortti.

  • Timo Soini, kaltaisensa ja abortti.

Timo Soini ja kaltaisensa puolustavat kuulemma elämää ja vastustavat naisten oikeutta aborttiin.

Käsitykset tulevat uskonnosta. Soinin kohdalla reikäpäisestä katolilaisuudesta.

Jumala on antanut elämän ja jokainen elämä on arvokas. Näin kai se menee.

Onko Timo Soini ja kaltaisensa siis sitä mieltä, että jokaisen miehen jokainen siittiö tulisi ottaa talteen ja yrittää hedelmöittää niillä naisia?

Koska jokainen siittiö olisi hedelmöittäessään tietyn munasolun, eri ihminen. Sinä olit yksi miljoonista mahdollisista. Juuri se, joka voitti uintikilpailun ja hedelmöitti juuri sen tietyn munasolun. Miljoonat mahdolliset ihmiset kuoli.

Abortteja tapahtuu luonnollisesti koko ajan, keskenmenot.

Miksi jumala, jos hän on elämän puolesta ja abortteja vastaan, on luonut järjestelmän, jossa

A) tapahtuu keskenmenoja koko ajan, aiheuttaen surua sen kokeneille?

B) miljoonia potentiaalisia ihmisiä kuolee jokaisen hedelmöityksenkin yhteydessä?

Mutta, jos esim. raiskattu nainen tekee raskauden keskeytyksen, se on väärin.

Logiikka ei oikein avaudu.

Timo Soinit ovat tekopyhiä ja jumalalla ja uskonnolla argumentointi tässä asiassa on ihan nolla argumentti.

--------

Ja mistä ryhmästä löytyvätkään kovimmat nuorille annettavan esim. koulun seksuaalikasvatuksen vastustajat?

Uskovaisista.

Juuri se asia, joka estää varmasti ei toivottuja raskauksia.

Seksuaalikasvatus ja ehkäisystä kertominen ovat erittäin tärkeitä antaa nuorisolle.

On vastuutonta evätä se.

-------

Abortti ei saa olla minkäänlainen ehkäisymenetelmä, että voidaan olla välittämättä ja huolehtimatta ehkäisystä.

Abortti ei saa olla asia johon suhtaudutaan jotenkin huolettomasti.

Mutta on tilanteita, jolloin se on enemmänkin kuin perusteltua ja naisen oman päätäntävallan alainen. Raiskaus tai esim. Afrikassa tilanteet, jossa on jo liuta sairaita nälkiintyneitä lapsia ja uusi olisi taas tulossa, joka sekin todennäköisesti syntyään sairas ja ei ole ruokaa tai sairaanhoitoa tarjolla.

Katolisen kirkon viesti "aids on paha, mutta ei niin paha kuin kondomit ovat", on aiheuttanut myös suunnatonta kärsimystä. Opetus ja uskomus, joka edelleen jatkuu ainakin jossain päin, vaikka nykyinen Paavi ei taida ihan niin tiukka olla. Hölmö hahmo silti.

 

Timo Soinilla ja kaltaisillaan ei ole mitään sanottavaa. Tai vasta sitten on kun näen Soinilta blogipostauksen, jossa hän syyttää jumalaa koko ajan tapahtuvista, lukuisista keskenmenoista.

 

Ei minulla ainakaan olisi pokkaa mennä sanomaan esim. raiskatulle naiselle, että sinun on pidettävä raiskaajasi lapsi.

 

Olen naisten oman päätäntävallan kannalla tässä asiassa sekä nuorille annettavan seksuaalikasvatuksen kannalla vahvasti. Tietämättömyys näissä asioissa on ehkä kaikkein haitallisinta.

---------------

Christopher Hitchens Katolisesta kirkosta, kannattaa katsoa ja etenkin kuunnella:

https://

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Abortin saa tehdä lähes kaikissa yhteiskunnissa kautta maailman, myös Timo Soinin kotimaassa Suomessa sekä pian - äskettäisen äänestyksen perusteella - yleisvanhoillisessa Irlannin tasavallassa. Mitä järkeä on käydä Soinin näkemysten kimppuun tuolla tavoin? Niin no, pitääkö kaikessa sitten järkeä ollakaan...

Yksittäisen solun, olkoon se vaikka ihmisuroksen siittiö, ero hedelmöittyneeseen alkioon on joka tapauksessa aivan ratkaiseva.

Juha Hämäläinen

Ihan turhaa vedota naisten oikeuksiin, kun on kyse lapsen oikeuksista. Oikeudesta elää. Nainen on vain kehittyvän yksilön kantopussi.

Aborttiin on päteviäkin syitä, mutta aivoton höpinä naisen oikeudesta määrätä kehostaan ei tähän liity mitenkään. On parempi hallita kehoaan ajoissa ennen kuin jakaa itseään.

Kehittyvän ihmisen arvo ja oikeus elämään ei perustu sen kehitysvaiheeseen millään tavoin. Jos näin olisi pitää voida peruskoulussa oleva lapsi lopettaa, jollei se oikein koulussa pärjää tai on taloudellinen rasite vanhempien halutessa hankkia isomman asunnon tai uuden auton.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kondomin ja muun ehkäisyn käyttäjiä pitäisi varmaan syyttää joukkomurhasta, monta alkavaa elämää tuhoutuu.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Kuten Stephen King sarkastisesti eräässä kirjassaan totesi (en muista missä niistä) että jokainen mies, joka vetää edes kerran käteen elämänsä aikana on pahempi joukkomurhaaja kuin itse Hitler aikanaan! Näin kai se sitten on? Ainakin näiden ääriuskovaisten mielestä selkeästi... Muuten samalla logiikalla naiset on kanssa aika joukkomurhaajia kun niillä on kuukautiset joka kuukausi. Tietysti hyvin hyvin paljon pienempiä joukkomurhaajia kuin miehet, mutta joukkomurhaajia anyways.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Likaisen veden soliseva lähde, mölymystön pää-äänenkannattaja Soini on Irlannin aborttiäänestyksen tuloksesta niin mielensä pahoittanut. Se on siis ollut oikea päätös. Jos Soini vastustaa, minä kannatan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Mistä King oli tietävinään, ettei Hitler masturboinut?

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Äijät rähisee abortista. Minä olin nuorena miehenä vuoden verran vankilapappina. Kerran vastaanotolleni tuli nainen, en tiedä, mistä rikoksesta hänet oli tuomittu, mutta Suomessa ei kiven sisään joudu mistään kadulle pissimisestä. Tämä vankilaan tuomittu nainen kirjaimellisesti itki tuskaansa, mutta hän ei ollut lainkaan huolissaan siitä rikoksesta, joka oli hänet kiven sisään vienyt, vaan siitä, että hänelle oli tehty abortti. Yrittäkää nyt hyvät miehet viisastelunne ohessa ymmärtää, että nainen kantaa sisällään ihmiselämää. Sen lopettaminen ei todellakaan ole mikään käteen vetämiseen verrattava pikkujuttu.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

Abortteja vähentäisi laajempi oikeus sterilointiin.
Suomessa säädettiin vasta 1985 oikeus sterilointiin kolmen lapsen tai 30-v iän perusteella. Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa ikäraja on ollut 25-v jo 1970-luvulta.
Paras olisi vapaa oikeus sterilointiin.
#steriloimislaki #oikeuslapsettomuuteen

Toimituksen poiminnat