MikaHyvärinenBlogi

Raamatun "profetiat"

  • Raamatun "profetiat"
  • Raamatun "profetiat"
  • Raamatun "profetiat"
  • Raamatun "profetiat"
  • Raamatun "profetiat"

Muutama esimerkki Raamatun "profetioista":

 

Vanhan Testamentin Jesajan Kirja 7:14 löytyy ”profetia” neitseellisestä syntymästä.

Sen tähden Herra antaa itse teille merkin: neitsyt* tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel.

 

Uudessa Testamentissa tämä toteutuu esim. Matteus 1:18-23

Jeesuksen Kristuksen syntymä tapahtui näin.

Maria, Jeesuksen äiti, oli kihlattu Joosefille. Ennen kuin heidän liittonsa oli vahvistettu, kävi ilmi, että Maria, Pyhän Hengen vaikutuksesta, oli raskaana. 19 Joosef oli lakia kunnioittava mies mutta ei halunnut häpäistä kihlattuaan julkisesti. Hän aikoi purkaa avioliittosopimuksen kaikessa hiljaisuudessa.

20 Kun Joosef ajatteli tätä, hänelle ilmestyi yöllä unessa Herran enkeli, joka sanoi: "Joosef, Daavidin poika, älä pelkää ottaa Mariaa vaimoksesi. Se, mikä hänessä on siinnyt, on lähtöisin Pyhästä Hengestä. 21  Hän synnyttää pojan, ja sinun tulee antaa pojalle nimeksi Jeesus, sillä hän pelastaa kansansa sen synneistä

22 Tämä kaikki tapahtui, jotta kävisi toteen, mitä Herra on profeetan suulla ilmoittanut:

23 -- Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan, ja hänelle annetaan nimeksi Immanuel.

 

-----------------------------------

 

Vanhassa Testamentissa ”profetia” kuninkaan/messiaan ratsastamisesta aasilla. Sakarjan Kirja 9:9.

 

9 Iloitse, tytär Siion!

Riemuitse, tytär Jerusalem!

Katso, kuninkaasi tulee.

Vanhurskas ja voittoisa hän on,

hän on nöyrä, hän ratsastaa aasilla,

aasi on hänen kuninkaallinen ratsunsa.

 

Uudessa Testamentissa kirjoittaja laittaa tämän tapahtumaan Matteus 21:4-9.

4 Näin tapahtui, jotta kävisi toteen tämä profeetan sana:

5 -- Sanokaa tytär Siionille: Katso, kuninkaasi tulee! Hän tulee luoksesi lempeänä, ratsastaen aasilla, työjuhdan varsalla.

6 Opetuslapset lähtivät ja tekivät niin kuin Jeesus oli käskenyt. 7 He toivat aasin ja varsan ja panivat niiden selkään vaatteitaan, ja Jeesus istuutui aasin selkään. 8 Ihmisiä oli hyvin paljon, ja he levittivät vaatteitaan tielle, toiset katkoivat puista oksia ja levittivät tielle niitä. 9 Ja ihmisjoukko, joka kulki hänen edellään ja perässään, huusi:  -- Hoosianna*, Daavidin Poika! Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä! Hoosianna korkeuksissa!

---------------------------------

Vanha Testamentti, Jesajan Kirja 61:1:

1 Herran henki on minun ylläni,

sillä hän on voidellut minut.

Hän on lähettänyt minut

ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman,

parantamaan ne, joiden mieli on murtunut,

julistamaan vangituille vapautusta

ja kahlituille kahleitten kirpoamista,

 

Uusi Testamentti Luukas 4:18-21:

18 -- Herran henki on minun ylläni,

sillä hän on voidellut minut.

Hän on lähettänyt minut

Ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman,

 julistamaan vangituille vapautusta

 ja sokeille näkönsä saamista,

 päästämään sorretut vapauteen

 19 ja julistamaan Herran riemuvuotta.

20 Hän kääri kirjan kokoon, antoi sen avustajalle ja istuutui. Kaikki, jotka synagogassa olivat, katsoivat tarkkaavasti häneen. 21 Hän alkoi puhua heille: "Tänään, teidän kuultenne, on tämä kirjoitus käynyt toteen."

----------------------------------------

VT Psalmien Kirja 22:19:

19 jakavat vaatteeni keskenään ja heittävät puvustani arpaa.

 

UT Johannes 19:24:

24 he sanoivat toisilleen: "Ei revitä sitä. Heitetään arpaa, kuka sen saa." Näin kävi toteen tämä kirjoituksen sana:

 -- He jakavat keskenään vaatteeni ja heittävät puvustani arpaa.

Juuri näin sotilaat tekivät.

-----------------------------------------

 

jne. Jne.jne.

Ehkä huomaatte toistuvan tekniikan. Uuden Testamentin tekstien kirjoittajat ovat selvästi tietoisia Vanhan Testamentin teksteistä ja laittavat sen "profetiat" tapahtumaan. Eihän nämä ole kuin tekstinrakentamisen keinoja ja tietoista edellisten tarinoiden hyväksikäyttöä. Olet tietoinen tekstistä, jossa on profetia ja mietit mitähän sillä tiedolla tekisi? Laitanpa sen tapahtumaan.

Toteutuneita profetioita? Salli mun hieman naurahtaa.

Tekevät sen vielä niin tökerön alleviivaavasti, että ihan hävettää näiden kirjoittajien puolesta, "että katsokaa nyt kuinka tämä profetia toteutuu".

Ja vielä enemmän hävettää niiden ihmisten puolesta, jotka oikeasti uskovat näiden olevan jotain toteutuneita profetioita.

Mikä määrä herkkäuskoisuutta tarvitaan...?

Miksi kriittinen ajattelu hylätään näin täydellisesti?

Ihan pappitason uskova on sanonut minulle esim. tuon neitseellisen syntymän olevan toteutunut profetia ja näin ollen todiste, että näin tapahtui.

Ja sitten papit kertovat tätä eteenpäin faktana herkkäuskoiselle kuulijakunnalleen, joka ei kyseenalaista.

Mikä voisi olla enemmän ihmistekoinen kuin nämä tekstit?

Ja kun tähän lisätään miten Raamattu on kasattu, niin sori, jos en näe mitään jumalallista kädenjälkeä siinä.

Se on ihmisapinatekoinen ja se näkyy.

Jeesus sanoo Raamatussa

"Tätä minä tarkoitin, kun ollessani vielä teidän kanssanne puhuin teille. Kaiken sen tuli käydä toteen, mitä Mooseksen laissa, profeettojen kirjoissa ja psalmeissa on minusta kirjoitettu."

Yhdistät tämän esim. noihin selvästi edeltävistä tekstistä koottuihin ja sepitettyihin teksteihin "profetioista", niin huomaat ehkä jotain.

Voin sen paljastaa. Jeesus nojaa esim. profetioissa edeltäviin teksteihin, jotka tekstin rakentamisen keinoin on myöhemmin laitettu tapahtumaan.

Kuten totesin. Selvästi ihmisapinatekoinen ja sepitetty. Kokonaisuudessaan. Ihmisapinatekoisuus oikein hyppää silmille Raamatun sivuilta.

Ja Koraanin. Ja Islamin ylipäätään (tai ylipäätään uskontojen). Lukutaidoton Mohammed sai jossain luolassa yksin ollessaan jumalalta viestin, jota tämä jumala ei edes viitsinyt itse antaa vaan tekee sen välittäjän välityksellä, enkeli Gabriel. Ja tämä viesti on lopullinen ja viimeinen ja muuttumaton jumalan sana, joka sisältää vastaukset maailmankaikkeuden kysymyksiin.

Joo, ei pysty uskomaan.

Ja eikö tämä tee enkeli Gabrielista sen profeetan, koska jumalahan on silloin antanut hänelle ensimmäisenä sen viestin eikä Mohammedille? Mo on vasta kolmas, jolla viesti on.

 

------------------------

 

Otetaan loppuun vielä yksi toteutumaton ”profetia” jumalalta itseltään Raamatusta:

"Sen tähden sanoo Herra Jumala: Tyros, minä käyn sinua vastaan! Minä nostan kansat sinua vastaan, niin kuin meri nostattaa aallot. Ne murtavat Tyroksen muurit, ne repivät sen tornit, ja minä pyyhkäisen mullatkin pois --vain paljas kallio jää,… He ryöstävät kaikki rikkautesi, riistävät kaiken kokoamasi, repivät muurisi maahan ja tuhoavat komeat talosi, heittävät kivet, palkit ja mullan syvälle mereen… Minä pyyhkäisen sinut paljaaksi kallioksi, luodoksi, jolla kuivataan verkkoja, eikä sinua rakenneta uudestaan, sillä minä, Herra, olen puhunut. Näin sanoo Herra Jumala.

 

Tämä ei ole toteutunut. Tyros on edelleen olemassa Libanonissa:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tyros 

https://en.wikipedia.org/wiki/Tyre,_Lebanon

 

Eli jumala oli väärässä. EPIC FAIL!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Mutta eikös kunnon apokalyptisessä ennustuksessa aina anneta kuulijalle mahdollisuus muuttaa toimintaansa jolla vältetään ennustuksen toteutuminen?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ei. Esim. Raamatun höpsöyksissä annetaan ihmisille kyllä mahdollisuus uskoa ja pelastua tai kärsiä ja kuolla (tai mennä helvettiin toisissa selitystavoissa). Sellainen perinteinen mafian uhkaus siis eli joko teet näin tahi kuolet. Se on kuulemma armoa.

Profetioiden toteutuminen taas nähdään varmana kaikissa niissä uskovaisten porukoissa, jotka Raamatun profetioihin uskovat. Niiden ei nähdä olevan peruutettavissa. Yleensä profetiat liittyvät jotenkin mm. Israeliin (jonka perustaminen uudelleen 1948 sai kunnon profetiauskovaisuuden uuden ajan aikaan), tulevaan suursotaan ja Jeesuksen toiseen tulemiseen.
Esim. luterilaiset ja moni muu taho on hylännyt Raamatun pitkälti (vaikkei sitä voi avoimesti tunnustaa) eikä edes yritä mainostaa mitään Raamatun keskeisiä kohtia kuten noita tulevaisuuden "varmoja" ennusteita eli profetioita. Heille lienee tärkeintä se että oma asema säilyy mahdollisimman pitkään. Tuollainen maallistuminen on about harmitonta ja jopa toivottavaa useimpien kannalta. Useimmat luterilaiset tuskin edes uskovat jumalaan tai ainakaan luterilaisuuden opettamaan jumalaan. Ja lapsikaste pitää määrät vielä muutamat vuosikymmenet sellaisina että useimmat kirkon työntekijät saavat palkkaa - tosin leikkauksia joutuu koko ajan tekemään enemmän ja enemmän.

Sitten on toisenlaisiakin tahoja, jotka pitävät perinteisemmästä käsityksestä kiinni eli about kirjaimellista tulkintaa Raamatusta. Koska kyseessä on luja usko ja toivo, niin logiikan käyttö ei yleensä toimi mikäli haluaa kertoa miksi profetioihin uskominen on hirvittävää sekoilua.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ei liity suoraan profetioihin, mutta ihan ok keskustelu ja loogista ajattelua (Miksi ihmiset yhä uskovat Jumalaan? Esko Valtaoja, Miikka Ruokanen
):

https://www.youtube.com/watch?v=vQkJpIuGIWQ&t=93s

Mikäli aihe siis kiinnostaa jollain tavalla.

-------------------

Esim. Jordan Peterson teki kokonaisen Raamattua käsittelevän youtube-sarjan, mutta leijuu joskus ajatuksissaan niin mielenkiintoisissa sfääreissä ettei ole ihan kaikille. Eri ihmisten esittämiä ajatuksia uskonnoista löytyy loputtomiin. Kertonee siitä että useimmilla ihmisillä on luontaisesti kiinnostusta jonkinlaiseen henkisyyteen. Uskonnot siis eivät kaikella todennäköisyydellä ole mihinkään katoamassa ihan lähitulevaisuudessa. Kunhan jostakin uskonnosta/uskosta seuraa pääosin hyviä/neutraaleja ilmiöitä niin eihän siinä mitään... mikäli taas pääosin ikäviä ilmiöitä, niin menee hankalammaksi.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

No juutalainen historijoitsija Josefus Flavius kertoo omassa kirjassaan, että Jeesus teki sankaritekoja ja Pilatus tuomitsi hänet kuolemaan ja Flavius sanoo että kyse on siitä Jeesuksesta jota sanottiin Kristukseksi ja sitten Josefus Flavius omassa kirjassaan kertoo ja sanoo, oliko Jeesus edes ihminen eli sano, että jos hän oli edes ihmimnen jne Voi lukee hänen kirjastaan, että on niitä muitakin kertomuksia Jeesuksesta kuin vain Uusi Testamentti

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Testimonium Flavianum on hyvin suurella todennäköisyydellä ainakin osittainen väärennös.

Kimmo Kyseinen

Aika massiivisen salaliittoteorian olet löytänyt. Tuo on vielä pientä sen rinnalla miten todella isot tahot ovat meitä jymäyttäneet. Ja vielä ihan männä vuosisatana.

Nääs Juutalaisten prosenttiosuus Palestiinassa väheni mitättömäksi vuoden 70 Jerusalemin tuhon ja sen lopullisen v 135 kukistumisen välissä. Lopullisessa kapinassa kuoli kaikkiaan 580 000 juutalaista ja useita tuhansia myytiin orjiksi. Juudean nimi muutettiin Syria Palestiinalsi ja pääkaupunki muutettiin Jerusalemista Kesareaan.
Alkoi juutalaisten historian pitkä hajaannuksen ajanjakso, diaspora.
Porukkaa jäi niin vähän että lopulta hebrea puhekielenä sammui.

Nämä siis piti saada näyttämään toteutuneilta profetioilta:

"Minä vien ne pois kansojen seasta ja kokoan ne muista maista, tuon ne omaan maahansa ja kaitsen niitä Israelin vuorilla, puronotkoissa ja kaikissa maan asuttavissa paikoissa.” (Hesekiel 34:13)

”Silloin minä käännän kansani Israelin kohtalon, ja he rakentavat jälleen autiot kaupungit ja asuvat niissä, he istuttavat viinitarhoja ja juovat niiden viiniä, he tekevät puutarhoja ja syövät niiden hedelmiä. Minä istutan heidät omaan maahansa, eikä heitä enää revitä pois maastansa, jonka minä olen heille antanut, sanoo Herra, sinun Jumalasi.”
(Aamos 9:14-15)

”Vielä ostetaan peltoja tässä maassa, josta te sanotte: ‘Se on oleva autio, vailla ihmisiä ja eläimiä, kaldealaisten käsiin annettu’.
Peltoja ostetaan rahalla, kauppakirjoja kirjoitetaan ja sinetöidään ja todistajia otetaan Benjaminin maassa, Jerusalemin ympäristössä ja Juudan kaupungeissa, Vuoriston, Alankomaan ja Etelämaan kaupungeissa, sillä minä käännän heidän kohtalonsa, sanoo Herra." (Jer.32:43-44)

”Älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi; minä tuon sinun siemenesi päivänkoiton ääriltä, päivän laskemilta minä sinut kokoan. Minä sanon pohjoiselle: Anna tänne! ja etelälle: Älä pidätä! Tuo minun poikani kaukaa ja minun tyttäreni hamasta maan äärestä” (Jesaja 43:5-6)

Nyt se salaliitto!

Hitler oli perehtynyt juutalaisten raamattuun Tanakhiin (joku fiksaatio juutalaisiin äijällä), joka on kristittyjen Vanha Testamentti. Ja löysi sieltä ko. ennustukset (kirjoitettu n. 700 - 500 eaa välillä) joissa juutalaisista autioksi kukistettu juudaanmaa kansoitetaan ja jälleenrakennetaan tulevaisuudessa. Näistä sitten loihtia "toteutunut profetia". Juutalaiset hiivattiin Saksasta samalla. Urakka kääntyi teurastukseksi, kaikkiaan 5 - 7 miljoonaa murhattiin yhteensä mutta kolmannes juutalaisista jäi henkiin. Nämä sitten vähitellen laivautuivat Palestiinaan ja perustivat 1948 Israelin valtion. Paikallinen jengi pani hanttiin mutta Neuvostoliiton tukema nuori valtio nitisti vahvemmat kimppuunhyökkääjävaltiot. Porukka kaksinkertaistui ensimmäisen vuoden aikana. Seuraavan vuosikymmen aikana ympäröivistä arabimaista karkoitettiin Israeliin 600000 juutalaista lisää. Hebrean kieli palasi puhekieleksi.

Homma oli vähän kesken, piti ennustuksen mukaan saada porukkaa tulemaan pohjoisestakin joten Gorba päätti liittyä profetiajäynän rakentamiseen avaamalla ovet juutalaisten muutolle Neuvostoliitosta. Vuosien 1989 ja 2006 välissä 1.6 miljoonaa juutalaista muutti Israliin.

Eli Gorban ja Aatun yhteinen jäynä on paljastettu: Saatiin näyttämän toteuneelta: Israelin väkiluku on yli 8 miljoonaa, maat ostettiin pilkkahintaan paikallisilta, muutettiin viljelysmaaksi, viinilehdoiksi, autiot kaupungit uudelleenrakennettiin. Jerusalem just äsken palasi pääkaupungin asemaan.

Hah! Ja vähemmäntietoiset menevät lankaan...

Toimituksen poiminnat