MikaHyvärinenBlogi

Kristinusko-kuoleman kultti

  • Kristinusko-kuoleman kultti
  • Kristinusko-kuoleman kultti
  • Kristinusko-kuoleman kultti
  • Kristinusko-kuoleman kultti
  • Kristinusko-kuoleman kultti
  • Kristinusko-kuoleman kultti
  • Kristinusko-kuoleman kultti
  • Kristinusko-kuoleman kultti

Sam Harris on todennut, että kristinusko on kuoleman kultti. Päätin käydä joku aika sitten kirkossa katsomassa niitä menoja. En ollut käynyt yli kahteenkymmeneen vuoteen.

Tällaista näin.

Alttarilla roikkuu ihmisuhri (joskus verinenkin). Salissa ylistetään ja kiitetään tätä ihmisuhria. Sen edessä polvistutaan. Ja samalla kielikuvallisesti (jotkut kristityt uskovat kirjaimellisesti) syödään tämän ihmisuhrin lihaa (ehtoollisleipä) ja juodaan hänen vertaan (ehtoollisviini).

"ellette te syö Ihmisen Pojan lihaa ja juo hänen vertaan, teillä ei ole elämää. Mutta sillä, joka syö minun lihani ja juo minun vereni, on ikuinen elämä, ja viimeisenä päivänä minä herätän hänet. Minun lihani on todellinen ruoka, minun vereni on todellinen juoma. Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, pysyy minussa, ja minä pysyn hänessä."

Tämän jälkeen ylistetään ja kiitetään vähän lisää.

Ja katsokaa rukouksen eleitä. Mennään polvilleen, lasketaan pää alaspäin ja laitetaan kädet ”kahleisiin”. Kuin orja isäntänsä edessä.

Ja kaulassa riiputetaan koruna entisaikojen kidutusvälinettä.

Siitä toimituksesta ei puuttunut kuin, että joku vuohi olisi uhrattu lopuksi tälle ihmisuhrille ja jumalalle.

Sam Harris on oikeassa.

------------

”Älkää rakastako maailmaa, älkää sitä, mikä maailmassa on. Jos joku rakastaa maailmaa, Isän rakkaudella ei ole hänessä sijaa. Sillä mitä kaikkea maailmassa onkin, ruumiin halut, silmien pyyteet ja mahtaileva elämä, se kaikki on maailmasta, ei Isästä. Ja maailma himoineen katoaa, mutta se, joka tekee Jumalan tahdon, pysyy iäti.” (1. Johanneksen kirje 2:15-17)

Ja Jeesus säestää:

"Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle. Täällä tekevät koi ja ruoste tuhojaan ja varkaat murtautuvat sisään ja varastavat. Kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen. Siellä ei koi eikä ruoste tee tuhojaan eivätkä varkaat murtaudu sisään ja varasta.” (Matteus 6:19-20. Jeesus vuorisaarnassa)

Mikä masentava maailmankuva. Unohtakaa tämä elämä ja keskittykää johonkin seuraavaan ja tehkää kuten me sanomme, niin saatte palkinnon. Kuolemanne jälkeen!

-------------------

”Anteeksiantava ja laupias on Herra, hän on kärsivällinen, suuri on hänen hyvyytensä. Herra on hyvä kaikille, hän armahtaa kaikkia luotujaan.” (Psalmien kirja 145:8-9)

Tämähän on oikeastaan, mitä kuulee sanottavan. Tässä on vain pieni mutta ja se on, ettei se pidä paikkaansa. Jumala on hyvä ja rakastava NIILLE, jotka ostavat tarjouksen. NIILLE, jotka uskovat tai alkavat uskoa. Ei kaikille.

”Jos joku uhraa muille jumalille kuin Herralle, hänet tuomittakoon tuhon omaksi.” (2. Mooseksen kirja 22:19)

”Hehkuvassa vihassani minä kostan kansoille, jotka eivät minua kuule.” (Miikan kirja 5:14)

Löytyy uskontunnustuksista: "Sen, joka tahtoo pelastua, on ennen kaikkea pysyttävä yhteisessä kristillisessä uskossa. Sitä on noudatettava kokonaisuudessaan ja väärentämättä. Joka ei niin tee, joutuu epäilemättä iankaikkiseen kadotukseen…"

Ja tietysti Jeesus komppaa:

"Joka ei usko, joutuu kadotukseen".

Jeesus:

Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan maan päälle rauhaa. En minä ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan. Minä olen tullut nostamaan pojan isäänsä, tyttären äitiään ja miniän anoppiaan vastaan. Viholliset ovat oman talon väkeä. Joka rakastaa isäänsä tai äitiänsä enemmän kuin minua, ei kelpaa minulle, eikä se, joka rakastaa poikaansa tai tytärtänsä enemmän kuin minua, kelpaa minulle. ” (Matteuksen evankeliumi 10:34-37)

”Jos joku tulee minun luokseni mutta ei ole valmis luopumaan isästään ja äidistään, vaimostaan ja lapsistaan, veljistään ja sisaristaan, vieläpä omasta elämästään, hän ei voi olla minun opetuslapseni.” (Luukkaan evankeliumi 14:26)

"Kun Jeesus oli Betaniassa aterialla spitaalia sairastaneen Simonin talossa, sinne tuli nainen, jolla oli alabasteripullossa aitoa, hyvin kallista nardusöljyä. Hän rikkoi pullon ja vuodatti öljyn Jeesuksen päähän. Jotkut paheksuivat tätä ja sanoivat toisilleen: "Millaista voiteen haaskausta! Sen olisi voinut myydä ja antaa rahat köyhille. Olisi siitä ainakin kolmesataa denaaria saanut." He moittivat naista ankarin sanoin. Mutta Jeesus sanoi: "Antakaa hänen olla. Miksi te pahoitatte hänen mielensä? Hän teki minulle hyvän teon. Köyhät teillä on luonanne aina, ja te voitte tehdä heille hyvää milloin tahdotte, mutta minua teillä ei aina ole.” (Markuksen evankeliumi 14:3-7).

Eli ”Minä olen nyt tärkeämpi kuin ne köyhät, jotka teillä on aina!”

-------------

”Sillä niin kuin taivas on korkea maan yllä, niin on Herran armo suuri niille, jotka pelkäävät ja rakastavat häntä.(Psalmien kirja 103:11)

Sinun on samanaikaisesti pelättävä ja rakastettava jotain, joka myös vahtii sinua 24/7.

Se rakkaus ja  anteeksianto jne., mitä kirkossa saarnataan, ei kuulu kaikille. Ainoastaan niille, jotka uskovat tai alkavat uskoa ja näin ollen pelastuvat kun ostavat tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä.

Tai voi, kunhan muistat, että se tapahtuu tuomion uhalla.

On kuitenkin huojentavaa, että ei ole minkäänlaisia varteenotettavia todisteita, että tällaista olisi olemassa, joten voitte nousta sieltä polviltanne, lopettaa olemasta alamainen ja keskittyä tähän elämään.

"We are going to die, and that makes us the lucky ones. Most people are never going to die because they are never going to be born. The potential people who could have been here in my place but who will in fact never see the light of day outnumber the sand grains of Sahara. Certainly those unborn ghosts include greater poets than Keats, scientists greater than Newton. We know this because the set of possible people allowed by our DNA so massively outnumbers the set of actual people. In the teeth of these stupefying odds it is you and I, in our ordinariness, that are here. We privileged few, who won the lottery of birth against all odds, how dare we whine at our inevitable return to that prior state from which the vast majority have never stirred?"

- Richard Dawkins, Unweaving the Rainbow.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Toisin kuin eräässä toisessa uskonnossa, kristityt sallivat sinun kirjoittaa tänne ja pilkata kristinuskoa ilman, että saisit lopun elämääsi kurkkia olkasi yli.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Tekeekö se, että on pahempiakin ideologioita, huonosta ideologiasta hyvän?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Olihan muuten hel...tin huono jatkokysymys!

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu Vastaus kommenttiin #3

Oli muuten ihan oikea jatkokysymys Juha-Pekka. Tuollainen tapa, mutku mutku... on halpamaista ja sivistymätöntä. Tässä blogissa ei puhuttu sinun vihaamasti uskonnosta, mutta olet niin kapeamielinen, ettet voi /kykene tai halua keskustella mistään muusta. Blogi on erinomainen ja antaa miettimisen aihetta. Ihmisen mielikuvitus on todellakin sairas ja sillä yritetään hallita muita ja luvataan mielikuvitus maailmasta palkintoja.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #3
Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Uhritoimitukset ja ehtoolliset täytyy olla perua Abrahamin ajan soidinmenoista, jossa alttarille kelpasivat lapsetkin uhrattavaksi. Ja Abrahamin maneerit perua taas ns. pakanauskonnoista joissa on lepytetty jumalia uhraamalla vaikka eläimiä antamaan hyvän sadon.
Papin puheet ja siunaukset perua taikauskon loitsuamisesta, josta nykymenoissa on leikattu kärjekkäimmät särmät pois.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Minulle on ikuinen mysteeri se, mihin tämä kaikkivaltias heppu tarvitsee niin paljon rahaa. Muuten kaveri on kaiken valtias, mutta raha-asioitaan ei osaa hoitaa:o/

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

"Minun on hopea ja minun on kulta, sanoo Herra Sebaot." -Haggai 2:8

Ilmeisestä kaikkivaltiaalla on jonkinlaisia vaikeuksia vaihtaa arvometallejaan rahaksi.

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Klassillinen kristinusko ja sen mukana kristillinen kulttuuriperintö on ajettu hämmästyttävän nopeasti alas. Tämä uskonnollinen tyhjiö ei tule täyttymään Hyvärisen tapaisilla viisastelijoilla vaan islamilla. Eurooppalainen kulttuuri, sen demokratia, tiede, taide, yhteiskuntajärjestys tulee korvautumaan kiven kovalla mullahien teokratialla.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Meinaat, että eurooppalaiset ateistit ja agnostikot rupevat vauhdilla kääntymään muslimeiksi? Kyllä se nyt on niin, että valtaosa muslimeista on syntynyt muslimivanhemmille. Täyttymistään odottava uskonnollinen tyhjiö on höpöhöpöä.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Ainakin feministit ovat aivan kuumana islamin puolesta. Mm briteissä feministit järjestivät "käytä burkhaa" päivän koska se islam on... no se on vaan niin ihanaa. Moni ateisti myös ihannoi islamia. Mm. eroa kirkosta palvelu ei koskaan kerro sitä mikäli eroamispiikin syynä on ollut jonkun arkkipiispan, tms. höpöttelyt islamin ihanuudesta. Sen sijaan muista eroamispiikkien syistä (esim. homoavioliitot, yms.) kyllä kerrotaan niin tarkasti kuin suinkin mahdollista. Ts. myös ateistit haluaisivat nähdä Suomen (ja länsimaiden) liittyvän kalifaattiin kuten feministitkin. Sillä onhan islam rauhan uskonto. Ja sen alle jopa tulisieluinen ateistikin voi kääntyä! Tai siis palata kuten termi kuuluu - olen palanut islamiin.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu Vastaus kommenttiin #14

Heh heh. Jokainen tulkoon omaassa uskossaan autuaaksi. Sanon vain että on niin järjettömiä väitteitä, että en jaksa edes kommentoida.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #15

Itse olen muuten sellainen agnostikko. Eli en höpöjuttuihin usko ellei joku tieteellisesti todista että höpöjuttu onkin totta. Sen sijaan monilla ateisteilla ja etenkin melkein kaikilla feministeillä asenne tuntuu olevan toinen. Etenkin feministeille islam on se paras juttu mitä olla ja voi. Muutamaa harvaa tapausta lukuunottamatta.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #14

Täyttä sontaa koko Vestaman kommentti.

Tiedän eroakirkosta.fi-palvelun vetäjät ja tunnen ateisteja melkoisen määrän. Kuulunpa itsekin Vapaa-ajattelijoihin.

Mitään erityisempää islamin ihailua ei niissä piireissä esiinny, mutta voihan sitä Vestama toki mielikuvituksessaan kuvitella mitä lystää.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kommentissasi on monta tyhjää, tai kohteliaasti sanottuna määrittelemistä vaativaa kohtaa: klassillinen kristinusko, kristillinen kulttuuriperintö ja uskonnollinen tyhjiö. Kaikkein hulluin oletus islam-möröstä jääköön omaan arvoonsa.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

"Kristinusko-kuoleman kultti" jubileeraa blogisti ja siteeraa saatanalliseksi tarkoittamansa (sorry, vahva ilmaus) otsikon tueksi ns. "suuria" ajattelijoita.

Kristinuskon sisältöä koskevaan debattiin ei varmasti hyödytä ryhtyä noin antikristillisissä mehuissa itsensä voidelleen henkilön kanssa. Maassamme on onneksi jokaisella kansalaisella perustuslain suoma vapaus harjoittaa rauhassa omaa uskontoaan tai uskonnottomuuttaan. Kaikkialla asiat eivät ole yhtä hyvin.

Kiistämätön tosiasia on, että kukaan ei ole omalla järjellään tai oppineisuudellaan löytänyt tietä kestävään iloon ja sisäiseen rauhaan. Siis sellaiseen iloon ja rauhaan, joka jatkuu ei vain tässä ajassa, vaan myös tuonpuoleisessa todellisuudessa, kuoleman rajan tuolla puolen.

Mika Hyväriselle voin ystävällisesti kertoa, että itse olen saanut löytää tuon ilon ja rauhan kokonaan ilman omaa ansiota ja ilman omia filosofisia ponnisteluja. Sen ilon ja rauhan voi kuka tahansa löytää ottaessaan vastaan syntiensä sovituksen Jeesuksessa Kristuksessa. Hän antaa meille elämän ja yltäkylläisyyden.

Rauhallista Pääsiäistä blogistille - ei kiristellä hampaita kenellekään.

Jeesus sanoo:
"Varas ei tule muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan.
Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys.
Minä olen se hyvä paimen. Hyvä paimen antaa henkensä lammasten edestä."
Joh.10:10,11

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

"Kiistämätön tosiasia on, että kukaan ei ole omalla järjellään tai oppineisuudellaan löytänyt tietä kestävään iloon ja sisäiseen rauhaan. Siis sellaiseen iloon ja rauhaan, joka jatkuu ei vain tässä ajassa, vaan myös tuonpuoleisessa todellisuudessa, kuoleman rajan tuolla puolen."

Totta. Kukaan ei tosin ole löytänyt tällaista uskonnollisinkaan keinoin. Ei ainakaan ennen kuin toisin todistetaan.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

"Siis sellaiseen iloon ja rauhaan, joka jatkuu ei vain tässä ajassa, vaan myös tuonpuoleisessa todellisuudessa, kuoleman rajan tuolla puolen".

Marttila katseleppa tuonne sinitaivaalle. Mihinkä päin aiot suunnistaa, kun aika sinusta jättää. Paratiisin, josta sinä kuvittelet täytyy olla satojen valovuosien päässä. Lähempänä ei sellaista paratiisia avaruustutkijat ole havainneet.
Kauankohan se sielusi mahtaneekan tehdä matkaa sinne ja miten se mahtanee ylipäätään osata sinne.
Miten sinä Marttilana alat sitten jatkamaan iankaikkista elämää noin mittaamattoman ajan päästä.
Miten sinä siellä synnyt taas uudestaan Marttilaksi. Täytyyhän sinulla olla jokin olomuoto siellä.
Mahtanee siellä olla joskus populaa kunha 2000 vuoden aikana kuolleet sinne perille satojen valovuosien päästä tulevat sinne paratiisiin.
Nythän siellä ei ole vielä ketään, kun 2000 vuodessa ei ole kerinnyt vielä perille ensimmäiset pelastuneet.

Tiedän kommenttisi jo etukäteen, on tuota Tossavaisen säälittävää asiantuntematonta höpinää.

Odotan kuitenkin valaistusta tuohon paratiisiasiaan, että miten sen laita mahtanee olla. Miten sinne menet ja mitä siellä touhutaan ikuisessa elämässä, siis satoja tuhansia vuosia elämää. Iloahan siellä varmaan teillä on, mutta eiköhän se joskus kyllästytä. Ja minkähän lista iloa siellä mahtanee olla.

Kun sinulla tuntuu olevan homma hallussa, niin valaisepas noita paratiisiasioita, varmaan moni muukin olisi kiinnostunut asiasta.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Jos kirjoittaisit vastaavanhenkisen tekstin eräästä rauhanuskonnosta niin fatwat lentelisivät jo päällesi, Huusko olisi blokannut sinut ja PolPo tullut pidättämään. Ei mulla muuta.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Toistan esittämäni kysymyksen, johon ei ole vielä vastattu ja jonka helvetillistä huonouttakaan ei ole perusteltu: "Tekeekö se, että on pahempiakin ideologioita, huonosta ideologiasta hyvän?"

Minulla ei ole mitään hyvää sanottavaa islamista tai islamofiliasta, mutta tässä käsitellään nyt kristinuskoa.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Maalliset henkilöt tekee hakkelusta niin uskovaisista kuin uskottomista. Ja vaikka uskonnollista katsomusta olisikin, tuskin antavat sen haitata toimintaansa.

Kari Enqvist kertoi radiossa uskovansa ihmisen yleisempään sisäiseen maalliseen haluun rakentaa parempaa yhteiskuntaa. Ja että kirkkoa on raahattava kaikessa perässä nykyaikaan. Onhan se totta.

Kirkkokuntia ja lahkoja johtavat ja miehittävät ääriajattelijat. Silti uskon siihen, että jos maalliset lait ja rakenteet romutetaan, lopputulos on tuhoisampi kuin silloin, jos kirkot lakkautetaan ja jäljelle jäävät vain kristillistä uskoa harjoittavat. Vertailua voi tehdä vaikkapa niin, että vilkaisee Afrikan kehitystä ja maiden sisäistä kehitystä.

Toimituksen poiminnat