MikaHyvärinenBlogi

#MeToo Bible style

  • #MeToo Bible style
  • #MeToo Bible style
  • #MeToo Bible style
  • #MeToo Bible style
  • #MeToo Bible style

Otetaanpa #MeToo -kampanjan hengessä Raamatusta yksi hämmästyttävän moraaliton pläjäys.

----

Leeviläinen mies, hänen sivuvaimonsa (jalkavaimo) ja palvelija ja aasi ovat matkalla kotiinsa ja matkalla he etsivät majapaikkaa Gibeassa. Kukaan ei suostu heitä majoittamaan, joten he maleksivat torilla.

Muuan vanhus peltotöistä tullessaan huomaa seurueen ja kysyy, että mistä tulet ja minne matka?

Mies valittamaan ettei kukaan anna yösijaa ja vanhus siihen, että voitte tulla yöksi minun luo.

Hieno homma!

Siitä siistiytymään ja syömään ja aasikin aterioi.

Mutta sitten!

Kaupungit miehet, jotka kuulemma ovat roskaväkeä, piirittivät talon ja oven takana mölyten huusivat talon isännälle, sille vanhukselle, että ”Tuo tänne se mies, joka tuli luoksesi. Me tahdomme maata hänet."

Vanhus meni ulos ja sanoi miehille: ”Älkää, hyvät miehet, tehkö sellaista pahaa tekoa, mieshän on minun vieraani. Älkää tehkö mitään niin hirveätä! Kuulkaa, täällä on minun tyttäreni, joka on vielä neitsyt. Täällä on myös sen miehen sivuvaimo. Minä tuon heidät teille. Voitte tehdä heille mitä haluatte, vaikka raiskata heidät, mutta tälle miehelle älkää tehkö mitään niin hirveätä!"

Kuulostaako tutulta? Lue Lootin tarina kun miesjoukko haluaa maata enkelimiehet.

Kaupungin miehet eivät kuunnelleet vanhusta.

Silloin tämä leeviläinen mies astui esiin ja vei oman sivuvaimonsa näille miehille ja he raiskasivat ja pahoin pitelivät naista koko yön aamunsarastukseen asti.

Sitten päästivät naisrukan menemään.

Nainen raahautui sen talon ovelle minne olivat majoittuneet ja lopulta lyyhistyi siihen.

Herättyään leeviläinen avasi oven ja näki naisen makaamassa kädet ojennettuina ja sanoi naiselle: ”Nouse, niin lähdetään!”

Nainen ei vastannut. Nainen oli kuollut.

Mies nosti naisen ruumiin aasin selkään ja palasi sitten kotiseudulleen surun murtamana ja hautasi naisen kunniakkaasti…

 

Tai, siis, ei nyt ihan.

 

Kun mies oli päässyt kotiinsa, hän paloitteli tämän naisen kahteentoista osaan ja lähetti nämä kappaleet eri puolille Israelia ja sanoi: "Kaikki, jotka tämän näkevät, sanovat: 'Mitään tällaista ei ole tapahtunut eikä ole nähty milloinkaan sen jälkeen, kun israelilaiset lähtivät Egyptistä.' Harkitkaa nyt tarkoin ja sanokaa, mitä on tehtävä."

Israelilaiset kysyivät: ”Kuinka tämä rikos tapahtui?”

Ja leeviläinen mies siihen selittämään: ”Minä menin sivuvaimoni kanssa Benjaminin Gibeaan yöksi, mutta Gibean miehet yrittivät käydä kimppuuni ja piirittivät yöllä talon. He aikoivat tappaa minut ja tekivät väkivaltaa sivuvaimolleni, niin että hän kuoli. Minä paloittelin hänen ruumiinsa ja lähetin kappaleet Israelin kaikkiin osiin sen törkeän ja pöyristyttävän teon vuoksi, jonka gibealaiset ovat Israelissa tehneet.”

WHAT????!!!!!

Mies puhuu soopaa. Melkoinen limanuljaska tämä kaveri, tekee itsestään uhrin. Miehet halusivat maata hänet, eivät tappaa ja hän ITSE antoi sivuvaimonsa kysymättä ja vastustelematta niille miehille kun se vanhus tarjosi neitsyt tytärtään ja tätä naista raiskattavaksi. Ja kai se ihmisen paloittelukin on ihan jees ja arkipäivää.

 

Lopputulema: Israelilaiset lähtivät sotimaan gibealaisia ja Benjaminin sukukuntia vastaan. Kymmeniä tuhansia ihmisiä kuolee ja jumala tietysti sotahimossaan käskee jatkamaan taistelua, vaikka kaikki eivät halua ja lopulta hän antaa israelilaisten voittaa. Ja lopulta israelilaiset surmaavat kaikki ihmiset ja karjan.

----------------------------

Raamattuhan on täynnä naisten alistamista.

Otetaan ihan huvin vuoksi vielä pari.

- Mooses vihastui sotajoukon johtajiksi määrätyille tuhannen miehen ja sadan miehen päälliköille, kun he palasivat sotaretkeltä, ja sanoi heille: "Oletteko jättäneet henkiin kaikki naiset? Juuri nuo naiset tekivät Bileamin neuvon mukaan ja saivat israelilaiset luopumaan Herrasta ja antautumaan Baal-Peorin palvojiksi. Sen tähden Herran kansaa kohtasi vitsaus. Tappakaa siis lapsista kaikki pojat ja tappakaa myös jokainen nainen, joka on maannut miehen kanssa. Mutta tytöt, jotka eivät ole maanneet miehen kanssa, saatte ottaa itsellenne.

- Jumala itse puhuessaan Jerusalemista sanoo näin: "Minä itse nostan helmasi sinun pääsi yli,
niin että kaikki saavat nähdä alastomuutesi."

-  Jos mies kohtaa koskemattoman tytön, jota ei ole kihlattu, ja pakottaa hänet makaamaan kanssaan ja jos heidät nähdään, miehen on maksettava tytön isälle viisikymmentä hopeasekeliä. Miehen tulee ottaa häpäisemänsä tyttö vaimokseen, eikä hän saa hylätä tätä koko elinaikanaan. (eli nainen joutuu raiskaajansa kanssa naimisiin ja tämä siis siinä tapauksessa, että tämä teko huomataan. Muuten varmaan siis voi pakottaa makaamaan naisen kanssaan, että se on ihan ok).

Otetaan vielä yksi kun on niin hauskaa.

- Jumala saattaa raskaaksi toisen miehen vaimon (Maria) kysymättä naiselta mitään.

-----------------------------

Ajatus:

Sanotaan, että jumalalle kaikki on mahdollista. On siis mahdollista, että hän olisi voinut antaa anteeksi ilman veristä ja vastenmielistä ihmisuhria?

Toinen vaihtoehto olisi ollut tietysti, että tämä jumala olisi saanut kaikki kerralla kohdalleen haluamallaan tavalla, jolloin mitään syntiä ei olisi tapahtunut...

Liitteeksi tähän käy aikaisempi kirjoitukseni Raamatusta, joka on kuin kokoelma jumalan epäonnistumisia: http://mikahyvrinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249573-raamattu-tiivistettyna

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Pahuuden ongelmaa on tutkittu jo pari tuhatta vuotta eikä vieläkään olla päästy yksimieliseen ratkaisuun. Marcion esitti toisella vuosisadalla, että jumalia on kaksi: Jeesus on hyvä jumala ja Vanhan Testamentin Yahweh on paha jumala. Gnostilaisen käsityksen mukaan myös Vanhan testamentin Yahweh on paha materialistisen maailman luojajumala ja paratiisin käärme on hyvä jumala joka antaa järjen ihmiselle. Siis, kyllä kristityt ovat aihetta miettineet ihan monipuolisesti, ja kannattaa vielä jatkaa miettimistä.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Vanhalla Testamentilla voi oikein hyvin lyödä päähän kristittyjä tarpeen tullen. Ja tätähän on ahkerasti harrastettu viimevuosina.

Naisten mielivaltaiseen kohteluun avautuu toisenlainen tausta, jos tiedetään, mitä heidän lanceeraamansa Baalin palvonta tarkoitti uhrmenojensa puolesta. Maailman historian julminta lapsen uhraamista.

Itse väitän että VT on nykyateismin kaltoinkohtelema, koska siitä on haluttu ja on ollut helppo ottaa hullulta tuntuvia täkyjä Mooseksen kirjoista, ja jättää kokonaisuus sivuun.

Tässä mielessä toit arvokkaan mahdollisuuden kommentoida sitä!

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Päivi,

Olet siis sitä mieltä että sinä ja muut vahvauskoiset voitte lyödä vapaasti Raamatulla päähän ja se on vain lähimmäisen rakkautta? Mutta kun se osuu omaan päähän niin se on sitten niin väärin!.

Todellakin kertoo uskovaisista kaiken eli heillä on omasta mielestään oikeus poimia rusinat pullasta ja saarnata muille omaan pahaa viestiään ja ennenkaikkea vaatia muitakin tottelemaan satukirjaa, jonka ihmiset ovat tuhansia vuosisia sitten keksineet. Sitten ollaan niin närkästyneitä kun järjenvastaisesta mielikuvituksen tuotteesta otetaan ikäviä totuutuuksia.

Ettekä osaa edes ajatella kuinkä tyhmä koko Raamattunne on vaan vieritätte sen syyn ateisteille ja muille totuuden puhujille. Pelkuruutta ja itsepetosta parhaimmillaan.

Moraali ja totuus on teille joustavaa materiaalia, jota käytätte häikäilemättömästi muita vastaan.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #7

En ole Jarmo sitä mieltä ollenkaan. Toinen ihminen ja Raamattu ovat kummatkin liian arvokkaita siihen.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Erkoismies pohtii taas tuhansia vuosia vanhoja tapahtuneita, et oo vissiin ihan tässä päivässä ;D No anyway, eihän ihminen koskaan mihinkään muutu, että tarkkana sitä saa olla ja aina valppaana, jos kumminkin!

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Itse tämä Gibealaisen vaimon ruumiin palojen lähettämisen kahdelletoista heimolle veikkaan olevan jotain sellaista, johon tarvittaisiin kulttuurista tietoa. Ja mieluummin rabbeilta, yleensä meille aivan käsittämättömät kohdat aukeavat näin.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Rabit ja muut "asiantuntijat" ovat vain satujen selittelijöitä. Heiltä on täysin turha kysyä. Ainaoa , jolta kannttaa kysyä on yliopistoissa työskentelevät tutkijat, mutta hekin selittävät vain sitä samaa mielikuvitustarinaa. Ei se ratkaise tätä ongelmaa eli että Raamattu on todellakin ihmisvihamielinen ja sairas teos. Kaikki hyvä siellä on toki hyvää, mutta se on lainattu muista aiemmista kirjoista.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Josko maailma olisi hiukan kirjavampi kuin nuo linjaukset?
Yliopistotausta tuokin todella paljon ja mielenkiintoista asiaan? Näin etenkin eksegetiikka, arkeologia, historia,kielitiede, maantiede, geologia, kulttuurien tutkimus ym.ym saa asian elämään ajassa ja paikassa. Sitähän Raamattu juuri on, lukuunottamatta Ilmestyskirjaa.
Mutta esim Danielin kirja, vaikka sisältää apogalyptikkaa osin, on siinä apokalyptiikassaankin ilmeisen aikaan ja paikkaan sijoittuva, ja kuvaa Lähi-Idän hallitsijoiden historiaa muutama sata vuotta eteenpäin.Tosin omintakeisilla symboleillaan. Ilmestyskirja on sensijaan vaikeampitulkintainen lopunajallinen apokalyptinen näkymä.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Mika, viittasit tuohon edelliseen kirjoitukseesi LAISTA.
Katsos vielä uudestaan, taisi olla vähän muuta kuin mitä olit löytänyt.
.
Kymmenen Käskyä oli ensimmäinen laki, jossa turvattiin muutakin kuin miehen, ja omistajan oikeutta.
.
.
.
Jos katselet tämän päivän barbaarisia ilmentymiä lähi-idässä,
Isis + muu radikaali-Islam, saat tuntumaa siihen, millaiseen ympäristöön tulivat sanat "RAKASTA LÄHIMMÄISTÄSI NIINKUIN ITSEÄSI!"
.
Nämä siirtyivät myös Uuteen Liittoon.
Apostolien tekojen 15-luvussa Jerusalemissa olivat suuret koolla, ja tsekattiin, mikä VT:sta velvoittaa uuden liiton puolella.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

no ainakin Charlotte Rorth, tanskalainen toimittaja teki kirjan I met Jesus joka on suomeksikin Tapasin Jeesuksen. Toimittaja elää edelleen Tanskassa ja on Facebookissakin kuten Lorna Byrne, jonka luona käy paljon enkeleitä ja sitten voi katso jos googlaa sanalla Just Genesis niin siellä on sisällysluettelo jossa kerrotaan Vanhan Testamentin Afrikan puoleistakin esi-historiaa eli Nooa asu ensin Afrikassa ja Hänen pojat jne. Glogin kuvaus liittyy Israelin -Mesopotamian alueeseen.Tanskalainen toimittaja kerto tapaavansa Jeesuksen Espanjan katollisessa kappelissa ihan kunten jos joku tapaa toisen ihmisen torilla.Kertomuksessa siis nainen oli tapettu ja hän oli makaamassa oven edessä eli mies sisällä ei tappanut naista

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Joo, mies ei todellakaan tappanut sivuvaimoaan. Vaan lähetti ne palat (jota toimenpidettä emme ihan tästä vaan käsitä ilman historiallista taustatietoa) juuri ilmaisten benjaminilaisissa tapahtuneen katastrofaalisen moraalisen lankeamisen jollekkin tasolle, josta ei enää ole paluuta.
.
Gibealainen mies oli leeviläinen.Joka hänkin oli Jumalan käskyjen vastaisesti ottanut jalkavaimon. Raamattu tässä kohdassa poikkeaa voimakkaasti ajastaan,ja aikalaisteoksistaan. Juuri realisminsa puolesta!

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Oliko kyynikko H.L. Mencken oikeassa, kun hän totesi pisteliäästi: ”Sanotaan, että tarvitsemme uskontoa, mutta todellisuudessa tarkoitetaan, että tarvitsemme poliisia.”

Toimituksen poiminnat