MikaHyvärinenBlogi

Raamattu tiivistettynä

Uskovaiset (kristityt tässä tapauksessa) aina kehottavat lukemaan Raamatun kun en usko jumalaan. No, luin ja tässä tiivistelmäni siitä.

Jumala päättää jostain syystä luoda jotain, mukaan lukien ihmisen. Oliko hän yksinäinen ja miksi luoda ylipäätään mitään? Ehkä hänellä oli tylsää yksin pimeydessä, joten hän ajatteli tarvitsevansa jonkun porukan palvomaan häntä. Hän saa asioita väärin heti alkuunsa. Kasveja on ennen aurinkoa, mutta ilmeisesti heti tämän jälkeen ne tarvitsevat aurinkoa (fotosynteesi) ja hänen sanotaan luoneen kaksi valonlähdettä, toisen päivälle ja toisen yölle. Ei ole kuin yksi. Kuu heijastaa auringon valoa. Maa ei ole litteä, ei ole myöskään mitään kantta, joka erottaisi vedet ala- ja yläpuolisiin, ei ole ylipäätään mitään yläpuolisia vesiä. Hän luo valon erottamaan päivää ja yötä ensimmäisenä päivänä ja neljäntenä päivänä hän luo jälleen valot erottamaan päivän yöstä jne. Hän myös luo eläimet, joista joitain hän myöhemmin pitää itse iljettävinä.

Luominen on jo täysi sekasotku ja se on vasta ensimmäinen sivu. Luomiseen häneltä menee kuusi päivää (7.päivänä täydellinen lepäsi?!), mutta myöhemmin hän tuhraa Mooseksen kanssa 40 päivää joihinkin kivitauluihin, kuuluisat ”kymmenen käskyä”. Missä kymmeneksi käskyksi mielletyt tulevat ensimmäiseksi vastaan, nehän ovat vain kymmenen ensimmäistä. Lait ja säädökset jatkuvat niiden jälkeenkin eikä tekstissä puhuta kymmenen käskyn tauluista. Näiden laintaulujen kanssa Mooses tulee vuorelta ja murskaa ne. Sitten hän menee takaisin ja laaditaan uudet taulut, joiden kohdalla tekstissä mainitaan ensimmäisen kerran ”nuo kymmenen käskyä” ja nämä käskyt ovat tiivistettynä:

1. Älkää kumartako mitään muuta jumalaa

2. Älä myöskään vala itsellesi jumalankuvia.

3. Vietä happamattoman leivän juhlaa.

4. Jokainen, joka ensimmäisenä tulee ulos äitinsä kohdusta, kuuluu minulle (koskee myös karjaa).

5. Tee työtä kuutena päivänä viikossa, mutta seitsemänneksi päiväksi lopeta työnteko.

6. Vietä viikkojuhlaa, kun leikkaat ensi tähkät vehnäsadostasi, ja korjuujuhlaa vuoden vaihteessa.

7. Kun uhraat minulle teurasuhrin veren, älä uhraa samalla kertaa mitään hapatettua.

8. Äläkä jätä pääsiäisjuhlan uhrista mitään tähteeksi seuraavaan aamuun.

9. Tuo joka vuosi peltosi ensimmäisistä antimista parhaat Herran, Jumalasi, pyhäkköön.

10. Älä keitä karitsaa emänsä maidossa.

Näiden ”kymmenen käskyn” taulujen kanssa hän tulee uudelleen vuorelta eikä murskaa niitä. Nämä ovat oikeat ”kymmenen käskyä”, jos seuraa sitä tarinaa.

Jumala luo maan tomusta ihmisen, miehen, ja sitten naisen miehen kylkiluusta, mutta ei viitsi kertoa mitään siitä mekanismista ja prosessista miten ja millä tämä tapahtuisi. Lähes välittömästi ihminen ja hänen alempiarvoinen kumppaninsa nainen, tekevät mitä heidän ei pitäisi tehdä, koska puhuva käärme viekoitteli naisen uteliaisuuteen (käärme, joka ”oli kavalin kaikista eläimistä, jotka Herra Jumala oli luonut”, joten sekin on jumalan omaa syytä). Tässä tarinassa paljastuu, etteivät tiedonhalu ja uteliaisuus ole hyveitä. Sokea tottelevaisuus ja usko, herkkäuskoisuus ja se ettei kyseenalaista taas ovat hyveitä. Tämä on arkipäivää uskonnoissa nykyäänkin. Hahmo, jota siinä tarinassa kuuluisi ylistää, on Eeva, joka on utelias ja tiedonhaluinen. Hattu päästä fiktiiviselle Eevalle!

Väitetysti kaikkitietävä jumala kävelee puutarhassa ja kyselee miestä, että ”missä sinä olet?”. He ovat puiden takana piilossa. Jännitys tiivistyy. Jumala rankaisee itse luomaansa, ilmeisen epätäydellistä ihmistä siitä, että hän kyseenalaisti ja oli utelias, joka taas on jumalan omaa syytä. Miestä rankaisee työllä ja naisille hän antaa synnytystuskat, ”kivulla sinä olet synnyttävä lapsesi”.

Mikään ei muutu. Ihmiset jatkavat samalla tavalla.

Ihmiset alkavat lisääntyä ja Eeva on kuulemma kaikkien ihmisten kantaäiti. Aatami ja Eeva saavat aluksi kaksi poikaa, joista Kain tappaa Aabelin ja sitten hän yhtyy vaimoonsa. Kuka tämä nainen on ja mistä hän tulee?! Hän on joko Kainin sisko tai sitten jotain muita ihmisiä. Myöhemmin Aatu ja Eeva saavat kolmannenkin pojan, Sethin ja hänelläkin on vaimo. Naiset (vaimot) ilmestyvät miehille jostain täysin selittämättä ja nimettöminä. Joko he tosiaan ovat heidän siskojaan tai joitain muita ihmisiä, jolloin Eeva ei ole kaikkien ihmisten kantaäiti (kuten ei tietysti olekaan reaalimaailmassa).

Täydellinen jumala katuu ja murehtii kun tuli luotua tuo ihminen eli hän myöntää tehneensä virheen. Hän päättää ratkaista tämän töppäyksensä hukuttamalla lähes kaikki eli suoraan kansanmurhaan. Hän säästää yhden perheen, jota johtaa 600 -vuotias Nooa (eli lopulta 950-vuotiaaksi, vaikka jumala oli aiemmin määrittänyt ihmis-iän enimmäismääräksi 120 vuotta). Tämä jumalan mieluisin ehdokas Nooa on viinaan menevä ja kiroaa myöhemmin alastomana lapsenlapsensa Kanaan, pää jäässä öristen.

Tämä perhe sitten seilaa paatilla, jossa mukana koko ruokaketju valikoituine yksilöineen (en ala edes kuvittelemaan saniteettiongelmia), sillä aikaa kun jumala päästää tulvan valloilleen, joka tappaa naiset, lapset, karjan, kaikki... paitsi merieläimet, joilla onnenpäivät!

Tulva loppuu. Kasvissyöjillä ei liene tietenkään oikein ruokaa kun tulva on pilannut lähestulkoon kaiken, mutta lihansyöjillä on toisensa ja kasvissyöjät syötävänään (ne, joita ei ole jo syöty). Ja tämä ilmeisen insestinen perhe jatkaa uudelleen lisääntymistä ja kaikki ihmiset ovat Nooan kolmen pojan jälkeläisiä. Naisia ei mainita nimeltä taaskaan. Naiset ovat lähinnä kasvottomia ja nimettömiä synnyttäjiä kun miehet saavat jälkeläisiä (poikia).

Mikään ei muutu. Ihmiset jatkavat aivan samalla tavalla. Jumala ei vain enää viitsi hukuttaa kaikkia ja tekee liiton ihmisten kanssa, ettei enää hukuta kaikkea elävää, vaikka ”ihmisen ajatukset ja teot ovat pahat nuoruudesta saakka”.

Tähän väliin tulee liuta kansanmurhia, tappamista, ohjeita orjien pitämiseen, täysin moraalittomia tapahtumia (kuten esim. naisen koko yön kestävä raiskaus ja pahoinpitely tai kun Lootin tyttäret makaavat känniin juottamansa isänsä kanssa ja saavat isänsä lapset), naisten alistamista, joitain hillittömyyksiä kuten lihavan kuninkaan Eglonin salamurha (joka on englanninkielisessä vielä tragikoomisempi lopultaan kun Eglon miekka läskien sisään kokonaan uponneena makaa omissa ulosteissaan , "and the dirt came out", lause, jota ei ole suomenkielisessä) tai kun jumala alkaa painimaan Jaakobin kanssa ja kun jumala ei pärjää hänelle, iskee Jaakobia nivustaipeeseen niin, että Jaakobin lonkka nyrjähtää jne.

Tämä väitetty kaiken luoja (tunnettu n.13,82 miljardia vuotta vanha universumi, jossa vähintään yli sata miljardia galaksia, joissa triljoonia tähtiä jne.), haluaa hänelle uhrattavan vuohia ja umpimielisiä härkiä, jossain mitättömällä yhden galaksin takamailla sijaitsevan yhden aurinkokunnan yhdellä kivipallolla, joka on hiukkanen kokonaisuudessa, jos sitäkään. Sallinette, että naurahdan hieman.

Sitten jumala päättää uhrata itsensä itselleen, pelastaakseen meidät itseltään. Hän saattaa raskaaksi toisen miehen vaimon, vaikka aiemmin käski ihmisiä; ”älä tee aviorikosta!”. Nainen synnyttää historiallisesti virheellisissä, kahdessa toisistaan eroavassa selvästi sepitteellisessä tarinassa ja sitten tämä jumalan poika/jumala itse, ihmisen hahmossa, kiertelee selittämässä asioita ihmisille kun eivät oikein tajua tätä juttua ja perustaa koko viestinsä täysin kuulopuheeseen jättämättä jälkeensä mitään konkreettista. Hän ärhentelee viikunapuulle kun ei ole viikunoita, vaikka ei ole edes niiden aika. Hän on välillä aika tyly äidilleen ja esim. vieraillessaan kotikaupungissaan ei tee kummempia ihmetekoja kun eivät pirulaiset usko. Paljastavaa, eikö?

Hän puhuu jotain järkeviäkin, muttei mitään, mitä jokainen ei tajuaisi itse ja lisäksi täysin hölmöjä kuten ”Ei ihmistä saastuta se, mikä menee suusta sisään…, …ei se, että syö pesemättömin käsin.". Ilmeisesti hän ei tiennyt mitään mikrobeista. Tämä neuvo on joko tietämättömyyttä tai edesvastuuton. Opastan Jeesusta; peskää kätenne!

Hän esittää myös uhkauksia niille, jotka eivät osta tarjousta:

”Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen”.

”Joka ei pysy minussa, on kuin irronnut oksa: se heitetään pois, ja se kuivuu. Kuivat oksat kerätään ja viskataan tuleen, ja ne palavat poroksi”.

Joitain Vanhan Testamentin ”profetioita” laitetaan tapahtumaan UT:n kirjoittajien toimesta ja vielä läpinäkyvän alleviivaavasti kuten: ”Näin tapahtui, jotta kävisi toteen tämä profeetan sana:”, ”Tämä kaikki tapahtui, jotta kävisi toteen…”, ”Näin kävi toteen tämä kirjoituksen sana:” jne. ja sitten annetaan viite suoraan VT:n tekstiin.

Lopuksi hänet otetaan kiinni jotenkin täysin keksityn oloisessa tarinankuljetuksessa (esim. miksi Jeesus tuomitsee Juudaksen niin voimakkaasti? Juudashan saa vain aikaan sen mitä piti tapahtua ja minkä Jeesus pakostakin tiesi tapahtuvan. Hän tiesi kuolevansa, hänen täytyi kuolla ja hän halusi kuolla, sitä vartenhan hän sinne ylipäätään tuli. Ilman Juudasta koko loppu tarina kaatuu). Jeesus kidutetaan ja ”tapetaan” täysin näytöskuolemassa. Jo kolmen päivän päästä hän on back in action, palaa ”isänsä” luo ja lupaa tulla vielä takaisinkin. Mikä on se uhraus? Jumala ei menetä mitään. Tämä ihmis”uhri” suoritetaan synnin tähden, joka on täysin jumalan itsensä luoma konsepti ja näin ollen siitä itse vastuussa, etenkin, jos mitään ei tapahdu vastoin jumalan tahtoa kuten sanotaan.

Ihmis”uhri”, josta minäkin olisin leimattu edelleen kiittämään ja sitä ylistämään.

Ihmis”uhri”, jota en ole pyytänyt enkä tarvitse.

“Is it moral to believe that our sins, yours and mine, can be forgiven by the punishment of another person? Is it ethical to believe that?” – Christopher Hitchens

Mikään ei muutu tämän täysin turhan näytöksen jälkeen, ihmiset jatkavat ihan samalla tavalla. 2000 -vuotta kuluu, paluuta ei näy, ei kuulu ja ihmiset tekevät edelleen ihan sitä samaa, mistä tämä vihanhallintakurssin tarpeessa oleva ja melko tohelon oloinen jumala heidät tuomitsi alun perin.

THE END.

Raamattu on kuin kokoelma jumalan epäonnistumisia, joita hän yrittää korjata, pääasiassa väkivallalla, ilman onnistumisia. Mikäli jumala olisi siinä tarinassa saanut kaiken kerralla haluamallaan tavalla kohdalleen, mitään syntiä, rangaistuksia ja tarvetta pelastukselle ei olisi. Sehän ei tekisi kuitenkaan niin hyvää tarinaa, eikö?

Kaikki tällaiset ovat vain seurausta jumalan epäpätevyydestä tai sitten hän on jonkinlainen sadisti, joka tarkoituksella loi tällaisen skenaarion. En usko edelleenkään kristinuskon jumalaan (tai mihinkään muuhun niistä tuhansista jumalista, joita ihmiset ovat keksineet eri aikoina, eri paikoissa, eri tarkoituksiin) ja vielä vähemmän Raamatun luettuani.

Erityismaininta Johanneksen Ilmestykselle, joka on sen verran outo, hölmö ja ihan täysi satu, että vaikea kuvitella kenenkään aikuisen, ajattelevan ihmisen ottavan sitä vakavasti. Raamatun voisi tiivistää vielä tätäkin tekstiä lyhyempään. Yksi englanninkielinen termi riittää:

Batshit crazy.

------------------

On jokin täydellinen johtaja, jota pitää kiittää ja ylistää ja, joka samalla valvoo sinua 24/7 ja, lisäksi, mikäli et osta tarjousta, sinut tuomitaan:

”Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen” – Jeesus.

Löytyy myös uskontunnustuksista: ”Sen, joka tahtoo pelastua, on ennen kaikkea pysyttävä yhteisessä kristillisessä uskossa. Sitä on noudatettava kokonaisuudessaan ja väärentämättä. Joka ei niin tee, joutuu epäilemättä iankaikkiseen kadotukseen”.

Voisiko uskonnollista mentaliteettia paremmin tiivistää yhteen toteamukseen:

“What is a totalitarian system if not one where the abject glorification of the perfect leader is matched by the surrender of all privacy.” - Christopher Hitchens

 

Mika Hyvärinen (eksyttäjä ja antikristus Raamatun mukaan)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Erityismaininta Johanneksen Ilmestykselle, joka on sen verran outo, hölmö ja ihan täysi satu, että vaikea kuvitella kenenkään aikuisen, ajattelevan ihmisen ottavan sitä vakavasti."

Ilmestyskirja on tarinan muotoon koodattua tietoa. Koodin purkamisen voi aloittaa luvusta 666 ja sitten siirtya selvittämään miksi EU lipun tähdet on otettu apokalyptisen naisen tähtikruunusta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jo Jeremia valittaa, kuinka te voitte snoa, me olemme viisaisa ja meillä on Herran laki, sillä katso paljon on tehnyt valheentyötä kirjanoppineen valhekynä.

Vesa Leinonen

Epäuskolla on vaikuttava voima, muuttaa mielen ajatuksia, omalle subjektiiviseksi oman elämän kokemuksien perusteelle.

Daniel oli luotettava ihminen.
Valtion virassa luotto henkilö.

Daniel 9:

1 Ensimmäisenä vuonna siitä kun meedialainen Dareios, Kserkseen poika, oli tullut kaldealaisten kuninkaaksi,

2 hänen ensimmäisenä hallitusvuotenaan, minä, Daniel, kirjoituksia tutkiessani havaitsin, että Herra oli ilmoittanut profeetta Jeremialle niiden vuosien määrän, jotka Jerusalem oli oleva raunioina, ja se luku oli seitsemänkymmentä vuotta.

3 Minä käännyin Herran, Jumalani, puoleen armoa pyytäen, paastosin, pukeuduin säkkivaatteeseen ja istuin maan tomussa.

4 Minä rukoilin Herraa, Jumalaani, tunnustin syntini ja sanoin:

"Herra, sinä suuri ja pelättävä Jumala, joka pidät voimassa liiton ja olet armollinen niille, jotka sinua rakastavat ja pitävät sinun käskysi!

5 Me olemme tehneet väärin, me olemme tehneet syntiä, olemme rikkoneet sinua vastaan, kapinoineet ja poikenneet sinun käskyistäsi ja laeistasi.

6 Me emme ole kuunnelleet sinun palvelijoitasi, profeettoja, jotka sinun nimessäsi puhuivat kuninkaillemme, ylhäisillemme, isillemme ja koko kansalle.

7 Sinä, Herra, olet oikeudenmukainen, ja me olemme ansainneet osaksemme tulleen häpeän, me Juudan miehet, Jerusalemin asukkaat ja koko Israel, me kaikki, olimmepa lähellä tai kaukana niissä maissa, joihin sinä olet meidät uskottomuutemme tähden hajottanut.

8 Herra, me olemme saaneet häpeän osaksemme, me ja meidän kuninkaamme, ylhäisemme ja isämme, sillä me olemme tehneet syntiä sinua vastaan.

9 Mutta sinä, Herra, meidän Jumalamme, olet armollinen ja voit antaa meille anteeksi, vaikka olemme luopuneet sinusta

10 emmekä ole kuunnelleet sinun ääntäsi emmekä vaeltaneet niiden lakien mukaan, jotka sinä olet antanut palvelijoittesi, profeettojen, opettaa meille.

---------------------------------------------------------------------

19 Silloin Nebukadnessar tuli täyteen vihaa Sadrakia, Mesakia ja Abed-Negoa kohtaan, ja hänen kasvonsa vääristyivät. Hän käski heti kuumentaa uunin seitsemän kertaa kuumemmaksi kuin tavallisesti,

20 ja hän käski muutamien vahvojen sotilaittensa sitoa Sadrakin, Mesakin ja Abed-Negon ja heittää heidät uuniin.

21 Niin nämä miehet sidottiin ja heitettiin uuniin täysissä vaatteissaan, takki ja housut yllä ja päähine päässä.

22 Koska uunia oli kuninkaan ankaran käskyn mukaan kovin kuumennettu, tulen lieska surmasi ne miehet, jotka veivät Sadrakin, Mesakin ja Abed-Negon uunin suulle.

23 [i] Ja nämä kolme miestä, Sadrak, Mesak ja Abed-Nego, putosivat sidottuina tuliseen pätsiin.*

Pelastus ja hyvitys

24 Kuningas Nebukadnessar nousi äkkiä pystyyn ja sanoi hämmästyneenä hovimiehilleen: "Eikö tuleen heitetty kolme sidottua miestä?" "Varmasti, kuningas!" hovimiehet vastasivat kuninkaalle.

25 Hän sanoi: "Mutta minä näen nyt neljä miestä kävelemässä vapaina tulen keskellä, eivätkä he ole vahingoittuneet! Ja neljäs näyttää aivan jumalolennolta."

26 Nebukadnessar meni tulisen uunin suulle ja sanoi: "Sadrak, Mesak ja Abed-Nego, korkeimman Jumalan palvelijat! Astukaa ulos ja tulkaa tänne!" Silloin Sadrak, Mesak ja Abed-Nego astuivat ulos tulen keskeltä.

27 Satraapit, käskynhaltijat, maaherrat ja kuninkaan hovimiehet kerääntyivät paikalle katsomaan miehiä ja havaitsivat, että tuli ei ollut pystynyt heihin: heidän partansa ja hiuksensa eivät olleet kärventyneet, heidän vaatteensa eivät olleet lainkaan vahingoittuneet, eikä heistä edes lähtenyt savun hajua.

- Daniel 3:

Vesa Leinonen

Mikä Hyvärinen ja "tiivistys".

Quote: "Uskovaiset (kristityt tässä tapauksessa) aina kehottavat lukemaan Raamatun kun en usko jumalaan. No, luin ja tässä tiivistelmäni siitä".

Hyvä että olet rehellinen ja tunnustat sinun uskon tilanteen tällä hetkellä, että et usko Luojaan.

Lukemalla raamattua epäuskon tilassa on vastahakoista. Sehän tuottaa ristiriitaa mielen ajatuksissa.

Jos on aitoa mielenkiintoa ja tahtoa etsiä totuus elämässä,ja sitä mitä raamattu osoittaa. Saada uskon hengeä sille mikä on ollut raamatun kirjoittajissa, sitten pitää raivata tiedon ja ymmärryksen kautta syy sille miksi uskoo ja mihin? Esimerkiksi miksi uskoa? että raamatun 66 kirjaan on kirjoitettu rehellisten ihmisten kautta.

Onko kirjoitukset luotettavia?

Se asia pitää tutkia rehellisesti.

Moni epäuskoinen ihminen epäilee raamatun kirjoittajia ihmisinä, olleen epärehellisiä? Sellainen väite on epälooginen raamatun kirjojen syyn kanssa. Rehelliset ihmiset näkevät vaivaa, että osaavat viestittää toisille ihmisille. Rehelliset ihmiset näkevät vaivaa, että totuus tulee ilmi ihmisten yhteyskunnassa.

Esimerkki 1.

Hyvyyden ja pahuuden toimet ja periaatteet ovat vastapuolia. Ainoa poikkeus on silloin kuin pimeyden voimat matkii rehellisten ihmisten toimija. Vääristämällä aitoja arvo omaisuutta tai esineitä, em. Omistus todistus, osto kuitit, rahaa, taide tauluja, jne.

Esimerkki 2.

Rautainen esirippu.
Neuvostoliitto oli pahuuden valtakunta, siellä oli paljon häpeätä mitä piti salata. Vaikkapa Katyn metsän teurastuksien hirmu teot ja NL salakirjat olivat salattu pitkän aikaa. Eikä vaan salannut mutta syytti siitä murha työstä Natsi saksan johtoa. Suuri saatanan luonteen petollinen teko, että syyttäjä valehtelee Nuremberg sota oikeudessa päin naaman. Kaikki periaatteet rehellisyydestä oli Neuvostoliiton johtajilta hukassa vuosina 1939 -1991. Mikä maailman historiassa olisi ollut sikamaisen törkeätä kuin Neuvostoliton johtajat puhumassa oikeuden edestä? Miljoonat Venäläiset menettivät henkensä yhden skitso diktatuurin oikkujen ansiolla. Pahuuden valtakunta, Joseph Stalin edusti saatanan pahuuden valtakuntaa maan päällä. Ja vähemmistö suomessakin holhosi sitä saatanan kätyriä.
Pimeyden valtakunta kätki valtavan määrä sota rikoksia ja rikokset ihmiskuntaa vasten. Se oli ateisti valtion hedelmää. Rautainen esirippu oli lujasti kiinni, eikä ihmiset saanut viedä tietoa ulkomaille Neuvostoliitosta.

Elämä Yhdysvalloissa, New Zealand, Australia tai Hawaii vuonna 1960 oli ihan erimaailmaa. Ihmiset olivat vapaita nauttimaan elämää Luojan antamalla vapaudella. Suomikin oli NL kurjuuden varjon alla vuosina 1939 – 1991. kävikö musiikki band Beach Boys Suomessa? tai Moskovassa keikalla 1960 luvulla?

Ihmisen pitää olla aika lailla pimeä yksilö, jos ei tajua että Neuvostoliiton ateisti valtion oli saatanasta. Kaikki merkit osoittavat sen olleen saatanasta. Suurin osa maailman ajattelevista ihmisistä tietää sen olleen pahuuden valtakunta, missä pahuuden tekoja oli valtavasti, ja niitä pahoja tekoja sitten Neuvostoliiton johtajat piti peitellä, piilotella, salata ja kaikenlaiset keinot keksiä, ettei vaan heidän pahuuden valtakunta tulisi järkevien ihmisten tietoon maailmalla. Sehän oli suuri häpeä venäläisille.

Tieto totuuden kanssa tuli maailman ihmisille tietoon. Sitä melkein ihmiset kuulutti talojen katoilta. Joseph Stalin ei ikinä olisi hyväksynyt internetin kansalaisille. Ei olisi vapaasti käytettäviä ”sosiaali-” - mediaa, ei olisi YouTube, eikä Facebook. Mitä se kertoo Neuvostoliiton johtajista? Pimeät epäsosiaaliset ääliöt.

Todellisille arvo esineille saatana aina tekee vale edustusta. Pseudo-sosialismi saatanan valtakunnassa Neuvostoliitossa. Miten pimeät suomen yhteiskunnan ihmiset voi olla, etteivät ymmärrä ja näe saatanan kätyrit vaikuttajat suomea johtamassa saatanan pimeään luolaan?

Laittomuuden edustajat, neuvostoliton edustajat, Putinin holhoojat, ovat saman saatanan pimeyden voimien vallan alla. Siksi pimeyden edustajat pitää ajaa takaisin hiiteen sinne minne hengellistä pimeyttä rakastetaan, vaikkapa entisten pimeyden NL rajojen taakse.

Yeshua hamashiach tuli tuhoamaan saatanan orjuuden ihmisistä. Luojan valo vapautta ihmiset heidän isiltä perityltä hengelliseltä sokeudelta. Jeesus vapautta ihmisen hengellisestä sokeudesta, kun hyväksyy ja ottaa hänet henkilökohtaisena pelastaja. John 1:12.

Sehän on päivän selvää, että rehellisyys tuo totuuden esille niin että ihmiset saavat kuulla totuuden yhteyskunnan asioissa.

Hyviä esimerkkiä siitä on viime 75 vuoden ajalta.
Sehän on ensiaskel ennen kuin voi uskoa raamatun kirjojien viestiin.
Otettava selvää mikä se kirjojen yhdistelmä on, ja ketkä olivat kirjojen kirjoittajat?
Eri ihmisillä voi on eri teemat mielessä ja aiheet mistä lähteä tutkimaan raamatun luotettavuutta. Kaikki historialliset tapahtumat raamatusta 3400 vuotta sitten ei saata olla ajan kohtaisia.

Tässä esimerkki.

The Law is Not Arbitrary.

"In some secular schools, a dilemma will be posed to Christians in basic philosophy classes: is law good because God commands it, or does God command it because it is good? Either choice causes problems. If law is good because God commands it, then the command seems arbitrary. He could perhaps make what we think right into wrong, or what we think wrong into right. In the Middle Ages, some held this position by maintaining that God is ex lex, or “outside the law.”

"On the other hand, if God commands a law because it is good or right, that suggests a standard above God that he must observe. To scholars in the Middle Ages, this position meant that God was sub legi, or under the law.

This dilemma would thus conclude that God’s law is either arbitrary or higher than God himself. Fortunately, there is a third option. God is sibi ipse ex, a law unto himself. One could represent the three positions thus, with Θ representing God".

In the third position, the law is a reflection of God’s character and an expression of who he is. And just as the law corresponds to God’s nature, those made in his image also correspond to his nature."

Laki ei ole mielivaltainen.

Joissakin maallisissa kouluissa, dilemma esitetään kristityille, perusfilosofian luokissa: onko laki hyvä, koska Luoja käski sen, vai käskeekö Luoja sitä, koska se on hyvä? Molemmat valinnat aiheuttavat ongelmia. Jos laki on hyvä, koska Luoja käskee sen, sitten käsky näyttää mielivaltaiselta.

Hän voisi ehkäpä tehdä sen minkä ajattelemme olevan oikein, tehdä sen vääräksi, tai niin mitä me ajattelemme olevan väärä tehdä sen oikeaksi. Keskiajoilla jotkut pitivät tätä kantaa väittämällä, että Luoja on ex lex tai "lain ulkopuolella".

Toisaalta, jos Luoja käskee lakia, koska se on hyvä tai oikea, se viittaa siihen, että Luojan yläpuolella on standartti jota hänen myös on noudatettava.

Keskiajan tutkijoille tämä asema merkitsi sitä, että Luoja oli alajäljitelmä tai lain alainen. Tämä ongelma siis päättelee, että Luojan laki on joko mielivaltainen tai korkeampi kuin itse Luoja.

Onneksi on kolmas vaihtoehto. Luoja on sebi ipse ex, laki itselleen. Yksi voisi edustaa kolmea asentoa näin ollen Θ edustaen Luojaa:

Kolmannessa kannassa laki heijastaa Luojan luonnetta ja ilmaisua siitä, kuka hän on. Ja aivan kuten laki vastaa Luojan luontoa, ja ne ketkä on luotu hänen kuvaksi vastaavat myös hänen luonnetta.

Toisella tavalla voi ajatella raameja, Luojan luonteella (ihmisen elämän näkökulmasta) on raamit, samalla tavalla ihmiselle on asetettu raamit, minkä sisällä ihminen tulee kehittyä ja elää Luojan johdolla.

Yksinkertainen käsitys Luojan antamista tahdosta. Tahdot mitkä heijastavat hänen luonnetta loogisesti ja järkevästi. Ihmisen tulee rakentaa järkevää elämää Luojan antamien raamien sisälle. Raamit suojelevat ihmisen mieltä, älyä, sielua, kehoa ja henkeä. Ei ole mitään menetettävää elämässä kun keskittyy Luojan antamalle elämälle kuuliaisuudella. Se on elämän onnen lyhyt reitti millä ei tarvitse palata alkuruutuun ja aloittaa jatkuvasti uudestaan alusta.

Sinun yritys tiivistää raamatun 66 kirjaa, 40 kirjoittajaa, on enemmän itsetunnustus sinun omasta subjektiivisesta uskon näkökulmasta, sitä mitä raamattu merkitsee sinulle.

Raamattu on maailman enimmäkseen käännetty kirja kansainvälisesti. Se on suurempi menestys tarina ihmiskunnalle kuin monet muut kirjat.
Vastaväitteitä on ollut monia. Niin että maailma olisi parempi maailma jos raamatun tarinoita ei olisi olemassa.

Se ei ole mikään uusi uutinen. Suuria yrityksiä on ollut poistaa raamattu yhteyskunnasta. Se edustajien tuloksia kirotaan vielä 75 vuotta myöhemmin. Kaikki balttiaan maat ihmiset ja Pohjoismaat kiroavat Neuvostoliiton ateisti valtion etikkaa. Pahan valtakunta maan päällä.

Ateismi Neuvostoliitossa. https://www.youtube.com/watch?v=JtGDoq0wyZU

3500 vuoden aikajana on pitkä aika, se sisältä paljon tietoa.
Käytit sanaa ”tiivistää”? Mitä sana ”tiivistää tarkoittaa sinun ymmärryksessä?

Tiivistys sanalla on todellinen merkitys, se on käytännöllinen sana mikä ilmaisee todellista prosessia.

Jos ottaa esimerkin vaikkapa luonnollisesti luonnon marjoista tai hedelmistä, miten luonnon marjoista tai hedelmistä saa tiivistettyä?
Ensiksi pitää ymmärtää mitä sana tiivistää tarkoittaa? Siihen voi etsiä synonyymia että sanan tarkoitus tulee selvästi esille: Tässä muutamat synonyymi sanalle tiivistää.

- Väkevöittää, kiteyttää, koota yhteen, keskittää, supistaa, tehdä tiivistelmä, tai vetää kokoon.

Tietojen tiivistäminen.

Tietojen tiivistäminen on numeerisen tai aakkosnumeerisen digitaalisen tiedon muuntaminen empiirisesti tai kokeellisesti korjatuksi, järjestetyksi ja yksinkertaistetuksi lomakkeeksi. Peruskonsepti on monimutkaisten tietojen määrän pienentäminen merkityksellisiin osiin.
Kun informaatio saadaan instrumentin lukemista, myös analogisesta digitaaliseen muotoon voi tulla muutos. Kun tiedot ovat jo digitaalisessa muodossa, tietojen "vähennys" tarkoittaa tyypillisesti joitain muokkausta, skaalausta, koodausta, lajittelua, kokoamista ja taulukkolaskelmien tuottamista. Kun havainnot ovat erillisiä, mutta taustalla oleva ilmiö on jatkuvaa, tasoitusta ja interpolointia tarvitaan usein. Usein tietojen pienentäminen tapahtuu lukemis- tai mittausvirheiden yhteydessä. Joitakin ajatuksia näiden virheiden luonteesta tarvitaan ennen todennäköisintä arvontaa.

Alkukäännös lähde:

"Data reduction is the transformation of numerical or alphabetical digital information derived empirically or experimentally into a corrected, ordered, and simplified form. The basic concept is the reduction of multitudinous amounts of data down to the meaningful parts.
When information is derived from instrument readings there may also be a transformation from analog to digital form. When the data are already in digital form the 'reduction' of the data typically involves some editing, scaling, coding, sorting, collating, and producing tabular summaries. When the observations are discrete, but the underlying phenomenon is continuous then smoothing and interpolation are often needed. Often the data reduction is undertaken in the presence of reading or measurement errors. Some idea of the nature of these errors is needed before the most likely value may be determined."

https://en.wikipedia.org/wiki/Data_reduction

Mikä Hyvärisen raamatun "tiivistys" oli enemmän hänen oman sielu kuplan kookoon-veto, kuin asiallinen raamatun tiivistys.

Toimituksen poiminnat